Scannen van HTTP(S)-verkeer

Standaard is ESET Internet Security geconfigureerd om het HTTP- en HTTPS-verkeer te scannen dat wordt gebruikt door internetbrowsers en andere toepassingen. U moet scans van verkeer alleen uitschakelen als u problemen ondervindt met software van derden en wilt weten of het probleem wordt veroorzaakt door ESET Internet Security.

Scannen van HTTP-verkeer inschakelen: HTTP-verkeer wordt altijd gecontroleerd voor alle toepassingen op alle poorten.

Scannen van HTTPS-verkeer inschakelen: bij HTTPS-communicatie wordt een versleuteld kanaal gebruikt om gegevens uit te wisselen tussen server en client. ESET Internet Security controleert de communicatie via het SSL (Secure Socket Layer)-protocol en het TLS (Transport Layer Security)-protocol. Het programma scant alleen verkeer op poorten die zijn gedefinieerd in Poorten die worden gebruikt door HTTPS-protocol, ongeacht de versie van het besturingssysteem (u kunt poorten toevoegen aan de vooraf gedefinieerde waarden 443 en 0-65535).