Apparaatbeheer

ESET Internet Security biedt automatisch apparaatbeheer (cd/dvd/USB enzovoort). Met deze module kunt u een apparaat blokkeren of uitgebreide filters/machtigingen ervoor aanpassen en bepalen hoe de gebruiker een apparaat opent en ermee werkt. Dit kan handig zijn als de beheerder van de computer wil voorkomen dat er apparaten met ongewenste inhoud worden gebruikt.

Ondersteunde externe apparaten:

Schijfopslag (HDD, verwisselbare USB-schijf)

Cd/dvd

Printer USB

FireWire-opslag

Bluetooth Apparaat

Smartcardlezer

Scanapparaat

Modem

LPT/COM poort

Draagbaar apparaat (apparaten op batterijen zoals mediaspelers, smartphones, Plug & Play-apparaten, enz.)

Alle apparaattypen

De opties van Instellingen van apparaatbeheer kunnen worden gewijzigd via Geavanceerde instellingen > Beveiliging > Apparaatbeheer.

Klik op de schakelaar Apparaatbeheer inschakelen om de functie Apparaatbeheer in te schakelen in ESET Internet Security. U moet de computer opnieuw opstarten om deze wijziging door te voeren. Wanneer Apparaatbeheer is ingeschakeld, kunt u de regels definiëren in het venster Regeleditor.

note

U kunt verschillende groepen met apparaten maken waarop verschillende regels worden toegepast. U kunt ook alleen één groep met apparaten maken waarop de regel met de actie Toestaan of Blok schrijven wordt toegepast. Hierdoor zorgt u ervoor dat niet-herkende apparaten door Apparaatbeheer worden geblokkeerd als zij verbinding met uw computer proberen te maken.

Als er een apparaat wordt geplaatst dat door een bestaande regel wordt geblokkeerd, wordt er een meldingsvenster weergegeven en wordt de toegang tot het apparaat geblokkeerd.