Aanvullende ThreatSense-parameters

Als u deze instellingen wilt bewerken, opent u Geavanceerde instellingen > Beveiliging > Realtimebeveiliging van bestandssysteem > Aanvullende ThreatSense-parameters.

Aanvullende ThreatSense-parameters voor nieuwe en aangepaste bestanden

De kans op infectie in nieuw gemaakte of gewijzigde bestanden is relatief hoger dan in bestaande bestanden. Om deze reden controleert het programma deze bestanden met extra scanparameters. ESET Internet Security maakt gebruik van geavanceerde heuristieken, die nieuwe bedreigingen kunnen detecteren voordat er een update van de detectie-engine wordt uitgebracht, in combinatie met op handtekeningen gebaseerde scanmethoden.

Naast op nieuw gemaakte bestanden worden scans ook uitgevoerd op zelfuitpakkende archieven (.sfx) en programma voor compressie tijdens run-time (intern gecomprimeerde uitvoerbare bestanden). Standaard worden archieven gescand tot het 10e nestniveau en worden ze gecontroleerd ongeacht hun werkelijke grootte. Als u de instellingen voor het scannen van archieven wilt wijzigen, schakelt u Standaardinstellingen voor archieven scannen uit.

Aanvullende ThreatSense-parameters voor uitgevoerde bestanden

Geavanceerde heuristiek voor uitvoeren bestanden: standaard wordt geavanceerde heuristiek gebruikt wanneer bestanden worden uitgevoerd. Indien ingeschakeld raden we ten zeerste aan Smart-optimalisatie en ESET LiveGrid® ingeschakeld te laten om de invloed op systeemprestaties te minimaliseren.

Geavanceerde heuristiek voor uitvoeren bestanden van verwisselbare media: geavanceerde heuristiek emuleert code in een virtuele omgeving en beoordeelt het gedrag alvorens de code vanaf verwisselbare media mag worden uitgevoerd.