Spillmodus

Spillmodus er en funksjon for brukere som krever uavbrutt bruk av programvaren, og som ikke ønsker å bli forstyrret av varslingsvinduer og som ønsker å minimere bruken av CPU. Spillmodus kan også brukes under presentasjoner som ikke kan bli avbrutt av antivirusaktivitet. Når denne funksjonen aktiveres, deaktiveres alle popup-vinduer, og aktiviteten til planleggerfunksjonen stoppes fullstendig. Systembeskyttelsen kjører fortsatt i bakgrunnen, men brukeren behøver ikke å gripe inn.

Du kan aktivere eller deaktivere Spillmodus i programmets hovedvindu under Oppsett > Datamaskin-beskyttelse ved å klikke på MODULE_INACTIVE eller MODULE_ENABLED ved siden av Spillmodus. Aktivering av Spillmodus er en potensiell sikkerhetsrisiko, så ikonet for beskyttelsesstatus på oppgavelinjen blir oransje og viser en advarsel. Denne advarselen vises også i hovedvinduet, hvor det står Spillmodus aktivert i oransje.

Aktiver Aktiver spillmodus når du kjører programmer i fullskjermmodus automatisk under Avansert oppsett > Verktøy > spillmodus for å starte spillmodus når du starter et fullskjermsprogram, og stoppe den når du avslutter applikasjonen.

Merk av for Deaktiver spillmodus automatisk etter og definer tidsperioden før Spillmodus deaktiveres automatisk.

note

Hvis brannmuren er i interaktivt modus og Spillmodus er aktivert, kan det hende du har problemer med å koble deg til Internett. Dette kan være problematisk hvis du starter et spill som kobler seg til Internett. Normalt sett ville du blitt bedt om å bekrefte denne handlingen (hvis ingen kommunikasjonsregler eller unntak har blitt definert), men brukerhandlinger er deaktivert i Spillmodus. For å tillate kommunikasjon, må du definere en kommunikasjonsregel for hvert program som kan støte på dette problemet, eller bruke en annen filtreringsmodus i brannmuren. Husk at hvis Spillmodus er aktivert og du går til en nettside eller et program som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, kan risikoen bli blokkert, men uten forklaring eller advarsel fordi brukerhandlinger er deaktivert.