Kända nätverk

När du använder en dator som ofta ansluter till ej betrodda nätverk eller nätverk utanför ditt betrodda nätverk (hem- eller arbetsnätverk) rekommenderas att du verifierar tillförlitligheten hos nya nätverk som du ansluter till. När nätverk definierats kan ESET Internet Security känna igen tillförlitliga nätverk (hem eller arbete) med hjälp av nätverksparametrar konfigurerade i Identifiering av nätverk. Datorer anger ofta nätverk med IP-adresser som påminner om det tillförlitliga nätverket. I sådana fall kan ESET Internet Security bedöma att ett okänt nätverk är tillförlitligt (hem- eller arbetsnätverk). För att undvika detta bör Nätverksautentisering användas. För att komma åt inställningarna för kända nätverk navigerar du till Avancerade inställningar (F5) > Nätverksskydd > Grundläggande > Kända nätverk.

När en nätverksadapter ansluts till ett nätverk eller dess nätverksinställningar ändras söker ESET Internet Security i listan över kända nätverk för att se om någon post matchar det nya nätverket. Om Identifiering av nätverk och Nätverksautentisering (valfritt) matchar markeras nätverket som anslutet i gränssnittet. När inget känt nätverk hittas skapas en ny nätverksanslutning med konfigurationen för identifiering av nätverk för att identifiera nätverket nästa gång du ansluter till det. Som standard används den skyddstyp som har definierats i Windows-inställningarna för den nya nätverksanslutningen. I dialogrutan En ny nätverksanslutning upptäckt ombeds du att välja mellan Betrott nätverk, Ej betrott nätverk eller Använd Windows-inställning som skyddstyp. Om en nätverksadapter ansluter till ett känt nätverk och nätverket markeras som betrott nätverk läggs adapterns lokala undernät till i den tillförlitliga platsen.

Skyddstyp för nya nätverk – välj vilket av alternativen: Använd Windows-inställning, Fråga användare eller Markera som betrott som ska användas som standard för nya nätverk.

Kända nätverk tillåter att du konfigurerar nätverksnamn, nätverks-ID, skyddstyp etc. För att få tillgång till redigeraren för kända nätverk klickar du på Redigera.

note

När Använd Windows-inställning valts visas inte någon dialogruta och nätverket du ansluter till markeras automatiskt enligt dina Windows-inställningar. Det innebär att vissa funktioner (exempelvis fildelning och fjärrskrivbord) blir oåtkomliga från nya nätverk.