Verbonden netwerken

Geeft de netwerken weer waarmee netwerkadapters zijn verbonden. U vindt Verbonden netwerken in het hoofdmenu onder Instellingen > Netwerkbeveiliging. Nadat u op de koppeling onder de netwerknaam hebt geklikt, wordt u gevraagd een beveiligingstype te selecteren voor het netwerk waarmee u bent verbonden.

Er zijn twee netwerkbeveiligingsmodi waaruit u kunt kiezen in het venster Netwerkbeveiliging configureren:

Ja: voor vertrouwde netwerken (thuis- of kantoornetwerk). Uw computer en gedeelde bestanden die op uw computer zijn opgeslagen, zijn zichtbaar voor andere netwerkgebruikers en systeembronnen zijn toegankelijk voor andere gebruikers in het netwerk. We raden u aan deze instelling te gebruiken wanneer u gebruikmaakt van een beveiligd lokaal netwerk.

Nee: voor niet-vertrouwde netwerken (openbaar netwerk). Bestanden en mappen op uw systeem worden niet gedeeld met en zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers in het netwerk, en het delen van systeembronnen is gedeactiveerd. We raden aan deze instelling te gebruiken wanneer u toegang krijgt tot draadloze netwerken.

Klik op het tandwielpictogram GEAR naast een netwerk om uit de volgende opties te kiezen (voor niet-vertrouwde netwerken is alleen de optie Netwerk bewerken beschikbaar):

Netwerk bewerken: hiermee opent u de netwerkeditor.

Netwerk scannen met Netwerk Scanner: hiermee opent u Netwerk Scanner om een netwerkscan uit te voeren.

Markeren als 'Mijn netwerk': hiermee wordt de tag 'Mijn netwerk' toegevoegd aan het netwerk. Deze tag wordt weergegeven naast het netwerk in ESET Internet Security voor een betere identificatie en een beter beveiligingsoverzicht.

De markering 'Mijn netwerk' verwijderen: hiermee wordt de tag 'Mijn netwerk' verwijderd. Alleen beschikbaar als het netwerk al is getagd.

Klik op Netwerkadapters om elke netwerkadapter te zien, samen met het bijbehorende firewallprofiel en de vertrouwde zone. Zie het gedeelte Netwerkadapters voor meer informatie.