Verwisselbare media

ESET Internet Security biedt automatische scans van verwisselbare media (cd/dvd/USB/...) wanneer deze in een computer worden geplaatst. Dit kan handig zijn als de beheerder van de computer wil voorkomen dat gebruikers verwisselbare media met ongewenste inhoud op de computer gebruiken.

Als er een verwisselbaar medium wordt geplaatst en Scanopties weergeven is ingesteld in ESET Internet Security, wordt het volgende dialoogvenster weergegeven:

AMON

Opties in dit dialoogvenster:

Nu scannen: hiermee wordt een scan van het verwisselbare medium geactiveerd.

Niet scannen: hiermee worden verwisselbare media niet gescand.

Instellingen: hiermee wordt het gedeelte Geavanceerde instellingen geopend.

Altijd de geselecteerde optie gebruiken: als deze optie wordt geselecteerd, wordt dezelfde actie uitgevoerd als er de volgende keer een verwisselbaar medium wordt geplaatst.

Daarnaast biedt ESET Internet Security de functie Apparaatbeheer. Hiermee kunt u regels definiëren voor het gebruik van externe apparaten op een bepaalde computer. Meer informatie over apparaatbeheer vindt u in het gedeelte Apparaatbeheer.

Om toegang te krijgen tot de instellingen voor het scannen van verwisselbare media, opent u Geavanceerde instellingen (F5) > Detectie-engine > Malwarescans > Verwisselbare media.

Uit te voeren actie na plaatsen van verwisselbare media: selecteer de standaardactie die moet wordt uitgevoerd wanneer een verwisselbaar media-apparaat in de computer wordt geplaatst (cd/dvd/USB). Kies de gewenste actie bij het plaatsen van een verwisselbaar medium in een apparaat:

Niet scannen: er wordt geen actie uitgevoerd en het venster Nieuw apparaat gedetecteerd wordt niet geopend.

Automatisch apparaat scannen: hiermee wordt een computerscan uitgevoerd op het geplaatste verwisselbare media-apparaat.

Scanopties weergeven: hiermee opent u het gedeelte met instellingen voor verwisselbare media.