ESET CMD

Dit is een functie die geavanceerde ecmd-opdrachten mogelijk maakt. Hiermee kunt u instellingen met behulp van de opdrachtregel (ecmd.exe) exporteren en importeren. Tot nu toe was het alleen mogelijk om instellingen te exporteren en te importeren met GUI. ESET Internet Security-configuratie kan worden geëxporteerd naar het .xml-bestand.

Wanneer u ESET CMD hebt ingeschakeld, zijn er twee autorisatiemethodes beschikbaar:

Geen: geen autorisatie. Wij bevelen u deze methode niet aan, omdat dit de import van niet-ondertekende configuraties toestaat, wat een potentieel gevaar vormt.

Wachtwoord voor geavanceerde instellingen: er is een wachtwoord vereist om een configuratie te importeren uit een .xml-bestand. Dit bestand moet zijn ondertekend (zie 'Een .xml-configuratiebestand ondertekenen' hieronder). Het wachtwoord dat is ingesteld in Toegangsinstellingen, moet worden opgegeven voordat er een nieuwe configuratie kan worden geïmporteerd. Als u toegangsinstellingen niet hebt ingeschakeld, komt het wachtwoord niet overeen of is het ..xml-configuratiebestand niet ondertekend en wordt de configuratie niet geïmporteerd.

Nadat ESET CMD is ingeschakeld, kunt u de opdrachtregel gebruiken om ESET Internet Security-configuraties te importeren of exporteren. U kunt dit handmatig doen of een script maken om dit te automatiseren.

important

Als u geavanceerde ecmd-opdrachten wilt gebruiken, moet u deze uitvoeren met beheerdersrechten of een Windows-opdrachtprompt (cmd) openen met behulp van Als Administrator uitvoeren. Als u dat niet doet, ziet u het bericht Error executing command. Ook wanneer u een configuratie exporteert, moet de doelmap bestaan. De exportopdracht werkt ook als de ESET CMD-instelling is uitgeschakeld.

example

Opdracht instellingen exporteren:
ecmd /getcfg c:\config\settings.xml

Opdracht instellingen importeren:
ecmd /setcfg c:\config\settings.xml

note

Geavanceerde ecmd-opdrachten kunnen alleen lokaal worden uitgevoerd.

Een .xml-configuratiebestand ondertekenen:

1.Download het uitvoerbare XmlSignTool-bestand.

2.Open een Windows-opdrachtprompt (cmd) met behulp van Als Administrator uitvoeren.

3.Navigeer naar de opslaglocatie van xmlsigntool.exe

4.Voer een opdracht uit om het .xml-configuratiebestand te ondertekenen. Gebruik: xmlsigntool /version 1|2 <xml_file_path>

important

De waarde van de parameter /version hangt af van uw versie van ESET Internet Security. Gebruik /version 1 voor eerdere versies van ESET Internet Security dan 11.1. Gebruik /version 2 voor de huidige versie van ESET Internet Security.

5.Voer het wachtwoord voor Geavanceerde instellingen in en daarna nog een keer, wanneer hier door XmlSignTool naar wordt gevraagd. Uw .xml-configuratiebestand is nu ondertekend en kan worden gebruikt om een ander exemplaar van ESET Internet Security te importeren met ESET CMD en de wachtwoordautorisatiemethode.

example

De geëxporteerde configuratiebestandopdracht ondertekenen:
xmlsigntool /version 2 c:\config\settings.xml

ecmd_xmlsigntool

note

Als uw wachtwoord voor Toegangsinstellingen wordt gewijzigd en u een configuratie wilt importeren die eerder met een oud wachtwoord is ondertekend, moet u het .xml-configuratiebestand opnieuw ondertekenen met uw huidige wachtwoord. Hierdoor kunt u een ouder configuratiebestand gebruiken zonder dat u dit voorafgaand aan het importeren hoeft te exporteren naar een andere computer waarop ESET Internet Security wordt uitgevoerd.

warning

ESET CMD instellen zonder autorisatie wordt niet aangeraden omdat hierdoor een niet-ondertekende configuratie kan worden geïmporteerd. Stel het wachtwoord in Geavanceerde instellingen > Gebruikersinterface > Toegangsinstellingen om onbevoegde wijzigingen door gebruikers te voorkomen.