Communicatie toestaan voor een bepaalde toepassing

Als een nieuwe verbinding wordt gedetecteerd in de interactieve modus waarvoor geen regel beschikbaar is, wordt u gevraagd de verbinding toe te staan of te weigeren. Als u wilt dat ESET Internet Security steeds dezelfde actie uitvoert wanneer de toepassing verbinding probeert te maken, schakelt u het selectievakje Regel maken en permanent onthouden in.

DIALOG_EPFW_NEW_CONNECTION_IN_TRUSTED

In de firewallinstellingen kunt u nieuwe firewallregels voor toepassingen maken voordat ze worden gedetecteerd door ESET Internet Security. Open het hoofdprogrammavenster > Instellingen > Netwerkbeveiliging > klik op GEAR naast Firewall > Configureren > Geavanceerd > Regels > Bewerken.

Klik op Toevoegen en voer in het tabblad Algemeen de naam, de richting en het communicatieprotocol voor de regel in. In dit venster kunt u de actie definiëren die moet worden uitgevoerd als de regel wordt toegepast.

Voer het pad naar het uitvoerbare bestand van de toepassing en de lokale communicatiepoort in op het tabblad Lokaal. Klik op het tabblad Extern om het externe adres en de externe poort (indien van toepassing) in te voeren. De nieuw gemaakte regel wordt toegepast zodra de toepassing opnieuw probeert te communiceren.