Scandoelen

In de vervolgkeuzelijst Scandoelen kunt u vooraf gedefinieerde scandoelen selecteren.

Op profielinstellingen: hiermee selecteert u doelen die in het geselecteerde scanprofiel zijn ingesteld.

Verwisselbare media: hiermee selecteert u diskettes, USB-opslagapparaten en cd's/dvd's.

Lokale stations: hiermee worden alle harde schijven van het systeem geselecteerd.

Netwerkstations: hiermee worden alle toegewezen netwerkstations geselecteerd.

Aangepaste selectie: hiermee worden alle eerdere selecties geannuleerd.

De mapstructuur (boomstructuur) bevat ook specifieke scandoelen.

Werkgeheugen: scant alle processen en gegevens die momenteel door het werkgeheugen worden gebruikt.

Opstartsectoren/UEFI: scant opstartsectoren en UEFI op de aanwezigheid van malware. Meer informatie over de UEFI-scanner vindt u in de woordenlijst.

WMI-database: scant de hele Windows Management Instrumentation (WMI)-database, alle naamruimten, alle klasse-exemplaren en alle eigenschappen. Zoekt naar verwijzingen naar geïnfecteerde bestanden of malware die in gegevens zijn verborgen.

Systeemregister: scant het hele systeemregister; alle sleutels, en subsleutels. Zoekt naar verwijzingen naar geïnfecteerde bestanden of malware die in gegevens zijn verborgen. Bij het opschonen van de detecties blijft de referentie in het register behouden om ervoor te zorgen dat er geen belangrijke gegevens verloren gaan.

Als u snel naar een scandoel (bestand of map) wilt navigeren, typt u het bijbehorende pad in het tekstveld onder de boomstructuur. Het pad is hoofdlettergevoelig. Als u het doel in de scan wilt opnemen, schakelt u het bijbehorende selectievakje in de boomstructuur in.