Werken met ESET Internet Security

Met ESET Internet Security-instellingsopties kunt u de beveiligingsniveaus aanpassen voor uw computer en netwerk.

PAGE_SETUP

Het menu Instellingen is onderverdeeld in de volgende secties:

ICON_COMPUTER_PROTECTION Computerbeveiliging

ICON_INTERNET_PROTECTION Internetbeveiliging

ICON_NETWORK_PROTECTION Netwerkbeveiliging

ICON_SECURITY_TOOLS Beveiligingshulpmiddelen

Klik op een onderdeel om geavanceerde instellingen van de bijbehorende beveiligingsmodule aan te passen.

In het scherm met instellingen voor de bescherming van de computer kunt u de volgende onderdelen in- of uitschakelen:

Realtimebeveiliging van bestandssysteem: alle bestanden worden gescand op schadelijke code wanneer deze worden geopend, gemaakt of uitgevoerd.

Apparaatbeheer: met deze module kunt u uitgebreide filters/machtigingen scannen, blokkeren of aanpassen en bepalen hoe de gebruiker een apparaat (cd/dvd/USB, enz.) opent en ermee kan werken.

HIPS: het HIPS-systeem controleert de gebeurtenissen binnen het besturingssysteem en reageert hierop overeenkomstig een aangepaste set regels.

Gamer-modus: hiermee schakelt u de Gamer-modus in of uit. U ontvangt een waarschuwingbericht (potentiële beveiligingsrisico) en het hoofdprogrammavenster wordt oranje weergegeven wanneer u de gamer-modus hebt ingeschakeld.

Webcambeveiliging: controleert de processen en toepassingen die gebruikmaken van de de camera van de computer.

In de instellingen voor Internetbeveiliging kunt u de volgende onderdelen in- of uitschakelen:

Beveiliging van webtoegang: indien ingeschakeld, wordt alle verkeer via HTTP of HTTPS gescand op schadelijke software.

Beveiliging van e-mailclient: controleert communicatie die wordt ontvangen via het POP3(S)- en IMAP(S)-protocol.

Antispambeveiliging: hiermee wordt ongevraagde e-mail (spam) gescand.

Anti-phishing: filtert websites die worden verdacht van het distribueren van inhoud om gebruikers te manipuleren voor het verkrijgen van vertrouwelijke gegevens.

In de sectie Netwerkbeveiliging kunt u Firewall, Netwerkaanvalbeveiliging (IDS) en Botnetbeveiliging in- en uitschakelen.

Met de installatie van Beveiligingshulpmiddelen kunt u de volgende modules aanpassen:

Veilig internetbankieren: voegt een extra laag beveiligingslaag aan uw browser toe die is ontworpen om uw financiële gegevens tijdens online transacties te beschermen. Schakel Alle browsers beveiligen in als u alle ondersteunde webbrowsers in een beveiligde modus wilt starten. Zie Veilig internetbankieren voor meer informatie.

Ouderlijk toezicht: de module Ouderlijk toezicht beschermt uw kinderen door ongepaste en schadelijke inhoud op internet te blokkeren.

Anti-Diefstal: schakel Anti-Diefstal in om uw computer te beveiligen in geval van verlies of diefstal.

Met Ouderlijk toezicht kunt u webpagina's blokkeren die mogelijk schadelijk materiaal bevatten. Daarnaast kunnen ouders de toegang verbieden tot meer dan 40 vooraf gedefinieerde websitecategorieën en meer dan 140 subcategorieën.

Als u een uitgeschakeld beveiligingsonderdeel opnieuw wilt inschakelen, klikt u op de schuifregelaar MODULE_DISABLED, zodat er een groen vinkje MODULE_ENABLED wordt weergegeven.

note

Wanneer beveiliging met deze methode wordt uitgeschakeld, worden alle uitgeschakelde beveiligingsmodules ingeschakeld nadat een computer opnieuw wordt opgestart.

Onder in het instellingenvenster bevinden zich aanvullende opties. Met de koppeling Geavanceerde instellingen kunt u meer gedetailleerde parameters voor elke module instellen. Gebruik Instellingen importeren/exporteren als u instellingsparameters wilt laden met een .xml-configuratiebestand of als u uw huidige instellingsparameters in een configuratiebestand wilt opslaan.