Obavijesti na radnoj površini

Obavijest na radnoj površini prikazuje se kao mali skočni prozor pokraj programske trake sustava. Prema standardnim postavkama prikazuje se na 10 sekundi, a zatim postupno nestaje. To je glavni način na koji program ESET Internet Security obavještava korisnika o uspješnim nadogradnjama programa, novim povezanim uređajima, dovršetku skeniranja virusa ili novim pronađenim prijetnjama.

Odjeljak Obavijesti na radnoj površini omogućava prilagodbu ponašanja skočnih obavijesti. Mogu se postaviti sljedeći atributi:

Trajanje – postavlja se trajanje vidljivosti poruke obavijesti. Vrijednost mora biti u rasponu od 3 do 30 sekundi.

Prozirnost – postavlja se postotak prozirnosti poruke obavijesti. Podržani je raspon od 0 (nema prozirnosti) do 80 (vrlo visoka prozirnost).

Minimalni opseg zapisa događaja za prikaz – u padajućem izborniku možete odabrati početnu razinu ozbiljnosti obavijesti koje će se prikazivati:

Dijagnostički – Zapisuju se sve informacije potrebne za detaljno konfiguriranje programa te svi prethodno navedeni zapisi.

Informacije – Zapisuju se sve informativne poruke kao što su nestandardni mrežni događaji, uključujući uspješne aktualizacije, te svi prethodno navedeni zapisi.

Upozorenja – Zapisuju se kritične pogreške i poruke upozorenja (antistealth tehnologija ne radi ispravno ili aktualizacija nije uspjela).

Pogreške – Zapisuju se pogreške (zaštita dokumenata nije pokrenuta) i kritične pogreške.

Kritično – Zapisuju se samo kritične pogreške pri pokretanju antivirusne zaštite ili ako je sustav zaražen.

U sustavu s više korisnika prikazuj obavijesti na zaslonu ovog korisnika – unesite pune nazive računa korisnika kojima je dopušteno primati obavijesti na radnoj površini. Primjerice, ako upotrebljavate računalo i za račune koji nisu administratorski, a želite primati obavijesti o novim događajima programa.