Glavno okno programa

Glavno okno programa ESET Internet Security je razdeljeno na dva glavna dela. V primarnem oknu na desni so prikazane informacije, ki ustrezajo izbrani možnosti iz glavnega menija na levi.

Spodaj je opis možnosti v glavnem meniju:

Domov – navedene so informacije o stanju zaščite programa ESET Internet Security.

Pregled računalnika – konfigurirajte in zaženite pregled računalnika ali ustvarite pregled po meri.

Posodobi – prikaz podatkov o posodobitvah orodja za zaznavanje.

Orodja – omogoča dostop do dnevniških datotek, statistike o zaščiti, prikaza dejavnosti, izvajajočih se procesov, omrežnih povezav, (Nadzornik povezanega domačega omrežja, Zaščita za spletno banko in plačevanje, Zaščita pred krajo so v možnosti Ostala orodja), urnika opravil, orodja ESET SysInspector in ESET SysRescue. Če želite izvedeti več o orodjih, glejte poglavje Orodja v programu ESET Internet Security.

Nastavitve – izberite to možnost, če želite prilagoditi svojo raven varnosti za računalnik, internet, zaščito omrežja in varnostna orodja.

Pomoč in podpora – omogoča dostop do datotek pomoči, zbirke znanja družbe ESET, spletnega mesta ESET in povezav za pošiljanje zahtev za podporo.

PAGE_HOME

Na zaslonu Home so pomembne informacije o trenutni ravni zaščite računalnika. V oknu stanja so prikazane pogoste funkcije programa ESET Internet Security. Tukaj najdete tudi informacije o zadnji posodobitvi in datumu poteka veljavnosti programa.

MONITOR_GREENZelena ikona in zeleno stanje Največja zaščita označujeta največjo možno zaščito.
 

Kaj storiti, če program ne deluje pravilno?

Če aktivni modul zaščite deluje pravilno, je ikona stanja zaščite zelene barve. Rdeč klicaj ali oranžna ikona za obveščanje pomeni, da ni zagotovljena največja zaščita. Na zaslonu Domov bodo prikazane dodatne informacije o stanju zaščite vsakega modula in predlogi rešitev za obnovitev popolne zaščite. Če želite spremeniti stanje posameznih modulov, kliknite Nastavitve in izberite želeni modul.

PAGE_STATUS_02

MONITOR_REDRdeča ikona in rdeče obarvano stanje »Največja možna zaščita ni zagotovljena« opozarjata na kritične težave.
To stanje se lahko prikaže zaradi več razlogov:

Izdelek ni aktiviran – izdelek ESET Internet Security lahko aktivirate na zaslonu Domov tako, da v stanju zaščite kliknete Aktivirajte izdelek ali Nakup.

Orodje za zaznavanje je zastarelo – ta napaka se prikaže po več neuspešnih poskusih posodobitve zbirke virusnih definicij. Priporočamo vam, da preverite nastavitve posodobitev. Najpogostejši vzrok te napake so nepravilno vneseni podatki za preverjanje pristnosti ali nepravilno konfigurirane nastavitve povezave.

Protivirusna zaščita je onemogočena – zaščito pred virusi in vohunsko programsko opremo lahko znova omogočite tako, da kliknete Omogoči zaščito pred virusi in vohunsko programsko opremo.

Osebni požarni zid ESET je onemogočen – na to težavo opozarja tudi varnostno obvestilo ob elementu Omrežje na namizju. Zaščito računalniškega omrežja lahko znova omogočite tako, da kliknete Omogoči požarni zid.

Licenca bo potekla – to označuje ikona stanja zaščite rdeče barve. Programa po poteku licence ne bo več mogoče posodabljati. Upoštevajte navodila v oknu z opozorilom in obnovite svojo licenco.

MONITOR_ORANGEOranžna ikona označuje omejeno zaščito. Na primer, da je morda prišlo do težave pri posodobitvi programa ali da bo vaša licenca morda kmalu potekla.
To stanje se lahko prikaže zaradi več razlogov:

Način za igranje je aktiven – če omogočite Način za igranje, je to lahko morebitno varnostno tveganje. Če omogočite to funkcijo, bodo onemogočena vsa pojavna okna in ustavljena morebitna razporejena opravila.

Vaša licenca bo kmalu potekla – na to težavo opozarja ikona stanja zaščite, v kateri je prikazan klicaj zraven sistemske ure. Ko licenca poteče, programa ne bo več mogoče posodabljati in ikona stanja zaščite bo postala rdeče barve.

Če s predlaganimi rešitvami ne odpravite težave, kliknite možnost Pomoč in podpora, da odprete datoteke pomoči ali začnete iskati v zbirki znanja družbe ESET. Če še vedno potrebujete pomoč, lahko oddate zahtevo za podporo. Tehnična podpora ESET bo na vaša vprašanja hitro odgovorila in vam pomagala najti rešitev.