E-poštna obvestila

ESET Internet Security lahko samodejno pošlje e-poštna obvestila, če pride do dogodka z izbrano ravnjo podrobnosti. Omogočite možnost Pošlji obvestilo po e-pošti, če želite aktivirati e-poštna obvestila.

CONFIG_NOTICE

SMTP strežnik

Strežnik SMTPstrežnik SMTP za pošiljanje obvestil (na primer smtp.provider.com:587, vnaprej določena številka vrat je 25).

note

OPOMBA

Program ESET Internet Security podpira strežnike SMTP s šifriranjem TLS.

Uporabniško ime in gesloče strežnik SMTP zahteva preverjanje pristnosti, v ta polja vnesite veljavno uporabniško ime in geslo, s katerima je mogoč dostop do strežnika SMTP.

Naslov pošiljateljadoločite naslov pošiljatelja, ki bo prikazan v glavi e–poštnih obvestil.

Naslovi prejemnikovdoločite naslove prejemnikov, ki bodo prikazani v glavi e–poštnih obvestil. Podprtih je več vrednosti, ki jih ločite s podpičjem.

E-poštne nastavitve

V spustnem meniju Najmanjša raven podrobnosti za obvestila lahko izberete začetno stopnjo resnosti obvestil za prikaz.

Diagnostika – zabeleži podatke, ki so potrebni za natančno prilagajanje programa in vseh zgornjih zapisov.

Informacije – zabeleži informativna sporočila, kot so na primer nestandardni dogodki v omrežju, vključno s sporočili o uspešnem posodabljanju in vsemi zgornjimi zapisi.

Opozorila – zabeleži kritične napake in opozorilna sporočila (tehnologija Antistealth se ne izvaja pravilno ali je ni mogoče posodobiti).

Napake – zabeleži napake (zaščite dokumentov ni bilo mogoče zagnati) in kritične napake.

Kritično – v dnevnik zabeleži le kritične napake pri zagonu protivirusne zaščite ali okužbi sistema.

Omogoči TLS – omogoči pošiljanje sporočil z opozorili in obvestili, ki jih podpira šifriranje TLS.

Interval, po katerem bodo poslana nova e-poštna obvestila (minute) – interval v minutah, po preteku katerega bo poslano novo e-poštno obvestilo. Če to vrednost nastavite na 0, bodo obvestila poslana takoj.

Pošlji vsako obvestilo v ločenem e-poštnem sporočilu – ko je ta možnost omogočena, bo prejemnik za vsako posamezno obvestilo prejel novo e-poštno sporočilo. Zaradi tega se lahko zgodi, da v kratkem času prejme zelo veliko e-pošte.

Oblika zapisa sporočila

Komunikacija med programom in oddaljenim uporabnikom ali skrbnikom sistema se izvaja prek e-poštnih sporočil ali sporočil lokalnega omrežja (s storitvijo za pošiljanje sporočil v sistemu Windows). Privzeta oblika zapisa sporočil z opozorili in obvestil je v večini primerov optimalna. V nekaterih primerih boste morda morali spremeniti obliko zapisa sporočil o dogodkih.

Oblika zapisa sporočil o dogodkih – oblika zapisa sporočil o dogodkih, ki so prikazana v oddaljenih računalnikih.

Oblika zapisa opozorilnih sporočil o grožnjah – opozorila o grožnjah in sporočila z obvestili imajo vnaprej določeno privzeto obliko zapisa. Priporočamo, da te oblike zapisa ne spreminjate. Vendar boste v nekaterih primerih (če imate na primer samodejni sistem za obdelavo e-pošte) morda morali spremeniti obliko zapisa sporočil.

Nabor znakov – pretvori e–poštno sporočilo v lokalno kodiranje znakov ANSI glede na območne nastavitve sistema Windows (na primer windows-1250), Unicode (UTF-8), ACSII 7-bit (znak "á" bo na primer pretvorjen v "a", neznani simbol pa v "?") ali japonski standard (ISO-2022-JP).

Uporabi kodiranje »Navedba za tiskanje« – vir e-poštnega sporočila bo šifriran v obliko zapisa »Navedba za tiskanje« (QP), ki uporablja znake ASCII in prek e-pošte lahko pravilno prenese posebne znake v 8-bitni obliki zapisa (áéíóú).

%TimeStamp%– datum in čas dogodka

%Scanner%– modul, na katerega se nanaša

%ComputerName%– ime računalnika, v katerem se je prikazalo opozorilo

%ProgramName%– program, ki je ustvaril opozorilo.

%InfectedObject%– ime okužene datoteke, sporočila itn.

%VirusName%– prepoznavanje okužbe

%Action% – izvedeno dejanje za ukrepanje v zvezi z infiltracijo

%ErrorDescription%opis dogodka, ki ni povezan z virusom

Ključni besedi %InfectedObject% in %VirusName% se uporabljata le v opozorilnih sporočilih groženj, %ErrorDescription% pa se uporablja samo v sporočilih dogodka.