Način za igranje

Način za igranje je funkcija za uporabnike, ki zahtevajo nemoteno uporabo programske opreme, ki ne želijo, da jih med uporabo motijo pojavna okna, in ki želijo zmanjšati porabo CPU. Način za igranje lahko uporabite tudi med predstavitvami, ki jih ni mogoče prekiniti z delovanjem protivirusnih programov. Če omogočite to funkcijo, so onemogočena vsa pojavna okna, dejavnosti razporejevalnika pa so popolnoma zaustavljene. Zaščita sistema se še vedno izvaja v ozadju, vendar ne zahteva nobenega dejanja uporabnika.

Način za igranje lahko omogočite ali onemogočite v glavnem oknu programa v razdelku Možnosti > Zaščita računalnika, tako da klikneteMODULE_INACTIVE ali MODULE_ENABLED poleg možnosti Način za igranje. Če omogočite način za igranje, to predstavlja morebitno varnostno tveganje, zato se bo ikona stanja zaščite obarvala oranžno in prikazala opozorilo. To opozorilo bo prikazano tudi v glavnem oknu programa, kjer boste videli sporočilo Način za igranje je aktiven v oranžni barvi.

V razdelku Napredne nastavitve (F5) > Orodja > Način za igranje aktivirajte možnost Pri uporabi programov v celozaslonskem načinu samodejno omogoči način za igranje, če želite, da se način za igranje zažene ob vsakem zagonu celozaslonskega programa, in se samodejno ustavi, ko zaprete program.

Aktivirajte možnost Samodejno onemogoči način za igranje po, da določite časovno obdobje, po katerem bo način za igranje samodejno onemogočen.

note

OPOMBA

Če je požarni zid v interaktivnem načinu, način za igranje pa je omogočen, boste imeli morda težave s povezovanjem z internetom. To je lahko težava takrat, ko zaženete igro, ki vzpostavi povezavo z internetom. Po navadi bi bili pozvani, da tovrstno dejanje potrdite (če ni bilo določenih pravil za komunikacijo ali izjem), vendar je uporabniški vmesnik v načinu za igranje onemogočen. Če želite dovoliti komunikacijo, določite pravilo za komunikacijo za vsak program, ki bi lahko naletel na to težavo, ali uporabite drug Način filtriranja v požarnem zidu. Ne pozabite: če je način za igranje omogočen, vi pa obiščete spletno stran ali zaženete program, ki bi bil lahko varnostno tveganje, bo ta morda blokiran brez razlage ali opozorila, ker je interakcija uporabnika onemogočena.