Strežnik proxy

V velikih LAN lahko pri povezavi med računalnikom in internetom posreduje strežnik proxy. Pri tej konfiguraciji je treba določiti naslednje nastavitve, sicer se program ne bo mogel samodejno posodabljati. V programu ESET Internet Security je nastavitev strežnika proxy na voljo v dveh različnih razdelkih v drevesni strukturi dodatnih nastavitev.

Nastavitve strežnika proxy lahko konfigurirate v razdelku Napredne nastavitve v razdelku Orodja > Strežnik proxy. Če navedete strežnik proxy na tej ravni, določite tudi globalne nastavitve strežnika proxy za celotnem program ESET Internet Security. Te parametre bodo uporabili vsi moduli, pri katerih je potrebna povezava z internetom.

Če želite določiti nastavitve strežnika proxy za to raven, izberite Uporabi strežnik proxy in vnesite naslov strežnika proxy v polje Strežnik proxy skupaj s številko vrat strežnika proxy.

Če komunikacija s strežnikom proxy zahteva preverjanje pristnosti, izberite Strežnik proxy zahteva preverjanje pristnosti in v ustrezni polji vnesite veljavno uporabniško ime in geslo. Če želite, da program samodejno zazna in dopolni nastavitve strežnika proxy, kliknite Zaznaj. Parametri, določeni v internetnih možnostih za Internet Explorer ali Google Chrome, bodo kopirani.

note

Opomba

v nastavitvah strežnika proxy morate ročno vnesti uporabniško ime in geslo.

Če posredniški strežnik ni na voljo, uporabi neposredno povezavo – če je izdelek ESET Internet Security konfiguriran za povezavo prek strežnika proxy, strežnik proxy pa je nedosegljiv, bo izdelek ESET Internet Security preskočil strežnik proxy in komuniciral neposredno s strežniki ESET.

Nastavitve strežnika proxy lahko določite tudi v dodatnih nastavitvah posodabljanja (Dodatne nastavitve > Posodobitev > Profili > Posodobitve > Možnosti povezave, nato pa v spustnem meniju Povezava prek strežnika proxy izberite Način za strežnik proxy. Ta nastavitev velja za dani profil posodobitev in je priporočljiva za prenosne računalnike, saj pogosto prejemajo posodobitve virusnih definicij iz oddaljenih lokacij. Za več informacij o tej nastavitvi glejte razdelek Dodatne nastavitve posodabljanja.

CONFIG_PROXY_SERVER