Izberi vzorec za analizo

Če najdete sumljivo datoteko v računalniku ali sumljivo mesto v internetu, ju lahko pošljete v raziskovalni laboratorij družbe ESET v analizo.

important

Pred pošiljanjem vzorcev družbi ESET

Vzorec pošljite le, če izpolnjuje vsaj enega od naslednjih pogojev:

Izdelek ESET vzorca sploh ni zaznal

Vzorec je bil napačno zaznan kot grožnja

Ne sprejemamo vzorcev iz vaših osebnih datotek, ki bi jih želeli poslati družbi ESET v pregled (raziskovalni laboratorij ESET ne izvaja pregledov na zahtevo za uporabnike)

Uporabite opisno zadevo in vključite čim več informacij o datoteki (na primer posnetek zaslona ali spletno mesto, s katerega ste jo prenesli)

Vzorec (datoteko ali spletno mesto) lahko družbi ESET pošljete v analizo na naslednje načine:

1.Uporabite obrazec za pošiljanje vzorcev v izdelku. Najdete ga v razdelku Orodja > Ostala orodja > Pošlji vzorec v analizo.

2.Datoteko lahko pošljete tudi po e-pošti. Če želite izbrati to možnost, datoteko zapakirajte s programom WinRAR/WinZIP, zaščitite arhiv z geslom »infected« in jo pošljite na naslov samples@eset.com.

3.Če želite prijaviti neželeno pošto, napačno pozitivno prepoznano e-pošto ali spletna mesta, ki jih modul starševskega nadzora uvrsti v napačno kategorijo, glejte naš članek v zbirki znanja družbe ESET.

V obrazcu Izberi vzorec za analizo v spustnem meniju Razlog za pošiljanje vzorca izberite opis, ki najbolje ustreza vašemu sporočilu:

Sumljiva datoteka

Sumljivo spletno mesto (spletno mesto, ki je okuženo z zlonamerno programsko opremo)

Napačna pozitivna prepoznava spletnega mesta (datoteka, ki je zaznana kot okužba, a ni okužena)

Napačna pozitivna prepoznava datoteke

Ostalo

Datoteka/mesto – pot do datoteke ali spletnega mesta, ki ga želite poslati.

E-poštni naslov za stik – e-poštni naslov za stik je skupaj s sumljivimi datotekami poslan družbi ESET in prek njega lahko stopimo v stik z vami, če bi potrebovali dodatne informacije za analizo. Izberite Pošlji anonimno, če želite polje pustiti prazno.

note

Od družbe ESET morda ne boste prejeli odgovora

Družba ESET vam ne bo odgovorila, razen če bo potrebovala dodatne informacije. Naši strežniki vsak dan prejmejo več deset tisoč datotek, zato je nemogoče odgovoriti na vsa poslana sporočila.

Če ugotovimo, da vzorec vsebuje zlonameren program ali zlonamerno spletno mesto, bomo njegovo zaznavanje vključili v naslednjo posodobitev izdelkov ESET.