Fjärrinstallation

För att fjärrinstallera ESET Endpoint Security for Android från ESET PROTECT krävs följande:

Installera Mobile Device Connector

Registrering av mobila enheter

ESET Endpoint Security for Android-installationsscenarier

Administratören skickar registreringslänken, APK-installationsfilen och en installationsprocess till slutanvändarna via e-post. Användaren trycker på registreringslänken och omdirigeras till sin Android-standardwebbläsare. Enhetens ESET Endpoint Security for Android registreras och ansluts till ESET PROTECT. Om ESET Endpoint Security for Android inte installeras på enheten omdirigeras användaren till Google Play Butik för att ladda ned programmet. När programmet har laddats ned följer en standardinstallation.

Administratören skickar programinställningsfilen, APK-installationsfilen och en installationsprocess till slutanvändarna via e-post. Efter installationen måste användaren öppna programinställningsfilen. Alla inställningar importeras och programmet aktiveras (förutsatt att licensinformationen inkluderades).

Registrering av enheter med begränsade indatamöjligheter

Med ESET Endpoint Security for Android kan du registrera enheter utan kamera, webbläsare eller e-post (till exempel tv-apparater, smarta displayer, annonsdisplayer och så vidare) till ESET PROTECT Cloud. För att registrera sådana enheter installerar du ESET Endpoint Security for Android på enheten via Google Play eller APK-filen. Under startguiden i steget Fjärrhantering väljer du Ja, fjärrhantera och trycker på Enhet med begränsad indata.

In ESET PROTECT Cloud:

1.Klicka på Datorer > Lägg till enhet > Android eller iOS/iPadOS > Anpassa registrering.

2.Välj Android-enheter med begränsade indataalternativ och välj önskad distributionsmetod. Du kan lära dig mer om distributionsmetoderna i ESET PROTECT Cloud-konsolen.

3.Godkänn licensavtalet för slutanvändare och bekräfta sekretesspolicyn.

4.Om det är en ny enhet klickar du på Lägg till. Fyll i all nödvändig information och klicka på Spara. Om du lägger till en befintlig enhet väljer du tillämplig enhet.

5.Du får en registreringslänk för enheten. Klicka på länken och skriv den sexsiffriga säkerhetskoden som visas i avsnittet Fjärrhantering i startguiden.

6.Klicka på Godkänn.

Enheten registreras i ESET PROTECT Cloud.