Anti-Theft

Funktionerna i Anti-Theft skyddar din mobila enhet mot obehörig åtkomst.

Om du tappar enheten eller någon stjäl den och byter ut SIM-kortet mot ett annat (otillåtet) kort låses enheten automatiskt av ESET Endpoint Security for Android och ett varnings-SMS skickas till användardefinierade telefonnummer. Detta meddelande innehåller telefonnumret till det isatta SIM-kortet, IMSI-numret (International Mobile Subscriber Identity) och telefonens IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity). Den obehöriga användaren är inte medveten om att meddelandet skickats eftersom det automatiskt tas bort från meddelandetråden i enheten. Du kan även begära GPS-koordinaterna för den förlorade mobila enheten eller fjärradera all data på den.

important

Funktionen för betrodda SIM-kort är inte tillgänglig på enheter med Android 10 och senare.

Funktionerna i Anti-Theft hjälper administratörer att skydda och hitta en saknad enhet. Åtgärder kan utlösas från ESET PROTECT.

När kommandon körs från ESET PROTECT får administratören en bekräftelse i ESET PROTECT.

När platsinformation hämtas (med kommandot Sök) får administratörer som använder ESET PROTECT platsinformationen i form av GPS-koordinater.

Alla kommandon i Anti-Theft kan även utföras från ESET PROTECT. Nya funktioner för hantering av mobila enheter gör det möjligt för administratörer att utföra kommandon i Anti-Theft med några klick. Åtgärder skickas omedelbart för att genomföras via en ny komponent för bearbetning av push-kommandon (Mobile Device Connector) som nu ingår i ESET PROTECT-infrastrukturen.