Zones configureren

Een zone geeft een verzameling netwerkadressen aan die één logische groep IP-adressen vormt. Dit is handig wanneer u dezelfde set adressen in meerdere regels wilt gebruiken. Aan elk adres in een bepaalde groep worden vergelijkbare regels toegewezen, die centraal worden gedefinieerd voor de hele groep. Een voorbeeld van zo'n groep is een Vertrouwde zone. Een Vertrouwde zone vertegenwoordigt een groep netwerkadressen die op geen enkele manier door de firewall worden geblokkeerd. Deze zones kunnen worden geconfigureerd in Geavanceerde instellingen > Netwerkbeveiliging > Basis > Zones, door op Bewerken te klikken naast Zones. Als u een nieuwe zone wilt toevoegen, klikt u op Toevoegen, geeft u een Naam en een Beschrijving voor de zone op en voegt u een extern IP-adres toe aan het veld Adres van externe computer (IPv4, IPv6, bereik, masker). Zie ook Firewallzones.