Yhdistetyt verkot

Yhdistetyn verkon valinta on käytettävissä ESET Endpoint Security-ohjelman pääikkunasta valitsemalla Asetukset > Verkko > Yhdistetyt verkot.

Tämä valinta tuo näkyviin verkot, joihin verkkosovittimet on yhdistetty. Verkon nimen alla olevan linkin napsauttamisen jälkeen saat kehotteen valita suojaustyypin (rajoitetun tai sallitun) sille verkolle, johon olet muodostanut yhteyden verkkosovittimesi kautta. Voit myös käyttää valintapyörää (GEAR_black) tämän valinnan vaihtamiseen Lisäasetukset-kohdassa. Tämä asetus määrittää, kuinka laajasti tietokoneesi on verkon muiden tietokoneiden käytettävissä.

Voit muodostaa yhteyden kolmeen verkkosijaintityyppiin:

• Epäluotettava verkko – Tämäntyyppinen verkkosijainti on tarkoitettu julkisille paikoille, eikä se ole luotettava. Laitteesi ei näy verkossa, etkä näe muita verkossasi olevia laitteita. Verkkohaku on oletusarvoisesti poistettu käytöstä julkisissa verkoissa.
  • Luotettava verkko – Toisin kuin julkinen verkko, voit jakaa resursseja muiden LAN-verkon tietokoneiden kanssa yksityisessä verkossa. Valitse Koti- tai toimistoverkko , kun tunnet verkon laitteet ja luotat niihin.
  • Toimialueverkko – Verkonvalvoja hallinnoi tämäntyyppistä verkkosijaintia, etkä voi valita tai muuttaa tällaista verkkoa. Toimialueverkon sijaintityyppi tunnistetaan, kun paikallinen tietokone on Active Directory Domain Services -jäsen. Paikallinen tietokone voidaan todentaa kyseisen toimialueen ohjauskoneessa jonkin sen verkkoyhteyden kautta.

Verkkosijainnin valitseminen voi auttaa varmistamaan, että tietokoneesi suojaustaso on aina asetettu asianmukaisesti.

Jos valitset Verkkosovittimet ikkunan oikeasta alakulmasta, voit tarkastella jokaisen verkkosovittimen ja sille osoitetun palomuuriprofiilin ja luotetun vyöhykkeen tietoja. Lisätietoja saat osiosta Verkkosovittimet.

note

Kun valitset Käytä Windows-asetusta -asetuksen, ikkunaa ei tule näkyviin. Verkko, johon olet muodostanut yhteyden, merkitään automaattisesti Windows-asetusten mukaisesti. Tämän asetuksen myötä tietyt toiminnot (esimerkiksi tiedoston jakaminen ja etätyöpöytä) ovat käytettävissä uusista verkoista.