Päivittäminen peilistä

Peilin määrittämiseen on kaksi perusmenetelmää. Peili on pohjimmiltaan varanto, josta asiakkaat voivat ladata päivitystiedostot. Päivitystiedostot sisältävä kansio voi toimia peilinä jaetun verkkokansion tai HTTP-palvelimen muodossa.

Peilin käyttäminen sisäisen HTTP-palvelimen kautta

Tätä asetusta käytetään ennalta määritetyn ohjelmakokoonpanon oletusasetuksena. Jos haluat käyttää peiliä HTTP-palvelimen kautta, siirry kohtaan Lisäasetukset > Päivitys > Profiilit > Päivityspeili ja valitse Luo peili päivitystä varten.

Peili-välilehden HTTP-palvelin-osassa voit tehdä HTTP-palvelimen kuunteluun käyttämän Palvelinportti-määrityksen ja HTTP-palvelimen käyttämän Todennus-tyypin. Oletusarvon mukaan Palvelinportti-arvoksi on asetettu 2221.

Todennus – Määrittää päivitystiedostojen käyttämisen todennustavan. Käytettävissäsi ovat seuraavat asetukset: Ei mitään, Perus ja NTLM. Jos haluat käyttää base64-koodausta, peruskäyttäjänimeä ja salasanatodennusta, valitse Perus. NTLM-asetus mahdollistaa salauksen turvallisen salausmenetelmän avulla. Todennukseen käytetään käyttäjää, joka on luotu päivitystiedostot jakavalla työasemalla. Oletusasetus on Ei mitään, jonka avulla päivitystiedostoja voidaan käyttää ilman todennusta.

warning

Jos haluat käyttää päivitystiedostoja HTTP-palvelimen kautta, peilatun kansion on oltava samassa tietokoneessa kuin ohjelman ESET Endpoint Security version, jolla se on luotu.

note

Virhe Virheellinen käyttäjänimi ja/tai salasana tulee näkyviin päävalikon Päivitys-ruutuun sen jälkeen, kun päivitys peilipalvelimesta on epäonnistunut useita kertoja. Suosittelemme, että siirryt kohtaan Lisäasetukset > Päivitys > Profiilit > Päivitä peili ja tarkistat käyttäjänimen ja salasanan. Tämän virheen yleisin syy on väärin kirjoitetut todennustiedot.

Kun peilin määritys on valmis, sinun on lisättävä lisättävä uusi päivityspalvelin asiakkaiden työasemille. Toimi seuraavasti:

• Avaa Lisäasetukset (F5) ja valitse Päivitys > Profiilit > Päivitykset > Moduulipäivitykset.
  • Poista valinta Valitse automaattisesti ja lisää uusi palvelin Päivityspalvelin-kenttään jossakin seuraavista muodoista:
    http://Palvelimen_IP-osoite:2221
    https://IP_address_of_your_server:2221 (jos SSL on käytössä)

Peilin käyttäminen jaetun verkkokansion kautta

Ensiksi on luotava jaettu kansio paikalliseen tai verkkolaitteeseen. Kun peilille luodaan verkkoa, "kirjoitusoikeudet" on annettava käyttäjälle, joka tallentaa tiedostot kansioon, ja "lukuoikeudet" kaikille käyttäjille, jotka päivittävät ohjelman ESET Endpoint Security peilatusta kansiosta.

Jatka sen jälkeen peilin asetusten määrittämistä välilehdessä Lisäasetukset > Päivitys > Profiilit > Päivityspeili poistamalla asetus Ota HTTP-palvelin käyttöön käytöstä. Ohjelman asennuspaketti ottaa tämän asetuksen oletusarvoisesti käyttöön.

Jos jaettu kansio sijaitsee toisessa verkon tietokoneessa, toisen tietokoneen käyttöä varten on annettava todennustiedot. Todennustiedot annetaan avaamalla tuotteen ESET Endpoint Security Lisäasetukset (F5) ja valitsemalla Päivitys > Profiilit > Päivitykset > Yhteysasetukset > Windows-jaot > Muodosta lähiverkkoyhteys käyttäjänä. Tätä asetusta käytetään myös päivittämiseen, kuten on kuvattu kohdassa Lähiverkkoyhteyden muodostaminen.

Peilikansion käyttäminen edellyttää, että se tehdään samalla tilillä kuin jolla peilin luoneeseen tietokoneeseen on kirjauduttu. Jos tietokone on toimialueella, käytä käyttäjänimimuotoa ”toimialue\käyttäjä". Jos tietokone ei ole toimialueella, käytä muotoa ”palvelimesi_IP_osoite\käyttäjä" tai ”isäntänimi\käyttäjä".

Kun peilin määritys on valmis, määritä työasemilla päivityspalvelimeksi \\UNC\PATH seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Avaa tuotteen ESET Endpoint Security Lisäasetukset ja valitse Päivitä > Profiilit > Päivitykset.
  2. Poista Valitse automaattisesti -asetuksen valinta Moduulipäivitykset-kohdasta ja määritä uusi palvelin Päivityspalvelin-kenttään muodossa \\UNC\POLKU.

note

Peilatun kansion polku on määritettävä UNC-polkuna, jotta päivitykset toimisivat oikein. Yhdistetyistä asemista suoritetut päivitykset eivät välttämättä toimi.

important

Peilin luominen peilityökalulla

Peilityökalu luo kansiorakenteen, joka on erilainen kuin päätelaitepeilin rakenne. Kussakin kansiossa on tuoteryhmän päivitystiedostot. Sinun on määritettävä oikeaan kansioon johtava koko polku tuotteen päivitysasetuksissa peilin avulla.

Jos haluat esimerkiksi päivittää ESET PROTECT peilistä, määritä Päivityspalvelin-asetukseksi seuraavaa (HTTP-juuripalvelimen sijainnin mukaan):

http://your_server_address/mirror/eset_upd/era6

Viimeisessä osassa määritetään ohjelmakomponenttien hallinta. Oletusarvon mukaan ladatut ohjelmakomponentit valmistellaan kopioitaviksi paikalliseen peilauspalvelimeen. Jos Tuotepäivitykset on aktivoituna, Päivitä-valintaa ei tarvitse tehdä, koska tiedostot kopioidaan paikalliseen peilauspalvelimeen automaattisesti, kun ne ovat saatavilla. Lisätietoja tuotepäivityksistä on kohdassa Päivitystila.