Esitystila

Esitystila on suunnattu käyttäjille, jotka vaativat ohjelmiston keskeytymätöntä käyttöä, jotka eivät halua ponnahdusikkunoiden häiritsevän ja jotka haluavat minimoida suorittimen kuormituksen. Esitystila voidaan ottaa käyttöön myös esitysten aikana, jolloin virustentorjunta ei aiheuta keskeytystä. Kun esitystila on käytössä, ponnahdusikkunat ovat pois käytöstä eikä ajoitettuja tehtäviä suoriteta. Järjestelmän suojaus on kuitenkin käynnissä taustalla, mutta se ei vaadi käyttäjän toimenpiteitä.

Valitse Asetukset > Tietokone ja valitse sitten katkaisinta, joka on kohdan Esitystilavieressä , jos haluat ottaa esitystilan käyttöön manuaalisesti. Kun olet Lisäasetuksissa (F5), valitse Työkalut > Esitystila ja valitse sitten katkaisin, joka on kohdan Ota esitystila automaattisesti käyttöön, kun sovelluksia käytetään koko näytön tilassa, jos haluat ESET Endpoint Security ottaa esitystilan automaattisesti käyttöön, kun sovelluksia käytetään koko näytön tilassa. Esitystilan käyttöönotosta aiheutuu tietoturvariski, minkä vuoksi tehtäväpalkin kuvake muuttuu oranssiksi ja tuo varoituksen näyttöön. Varoitus annetaan myös ohjelman pääikkunassa, jossa vaihtoehto Esitystila käytössä näkyy oranssina.

Kun vaihtoehto Ota esitystila käyttöön automaattisesti, kun sovelluksia käytetään koko näytön tilassa on valittuna, esitystila käynnistää aina, kun käynnistät koko näytön sovelluksen ja loppuu automaattisesti suljettuasi sovelluksen. Tämä on erityisen hyödyllistä, sillä esitystila käynnistyy heti käynnistettäessä peli, avattaessa koko ruudun tilaa käyttävä sovellus tai aloitettaessa esitys.

Voit valita myös vaihtoehdon Poista esitystila käytöstä automaattisesti kun, jos haluat määrittää ajan minuuteissa, jonka jälkeen esitystila poistetaan automaattisesti käytöstä.

note

Jos palomuuri on vuorovaikutteisessa tilassa ja esitystila otetaan käyttöön, Internet-yhteyden kanssa voi tulla ongelmia. Tämä voi olla haitallista, jos käynnistät pelin, joka vaatii Internet-yhteyden. Tavallisesti sinulta kysyttäisiin varmistus toiminnon suorittamiseen (jos yhteyssääntöjä tai -poikkeuksia ei ole määritetty), mutta esitystilassa käyttäjän toimenpiteitä ei vaadita. Asian voi ratkaista määrittelemällä yhteyssääntö jokaiselle sovellukselle, jonka kanssa toiminto saattaa aiheuttaa ristiriidan tai käyttää erilaista suodatustilaa palomuurissa. Kannattaa muistaa, että jos esitystila on käytössä ja siirryt Web-sivulle tai sovellukseen, joka saattaa sisältää tietoturvariskin, se voidaan estää, mutta et saa estämisestä minkäänlaista selitystä tai varoitusta, koska pelitilassa käyttäjän toimenpiteet on poistettu käytöstä.