Palomuuriprofiilit

Yleinen oletusprofiili – Jos verkon tai verkkosovittimen määrityksistä ei ole profiilia, käytetään yleistä oletusprofiilia.

Profiililuettelo – Profiileilla voit hallita tuotteen ESET Endpoint Security palomuurin toimintaa. Kun luot palomuurin säännön tai muokkaat sitä, voit määrittää sen tiettyyn profiiliin tai määrittää sen käytettäväksi kaikissa profiileissa. Kun profiili on aktiivisena verkkokäyttöliittymässäsi, käyttöön otetaan vain yleiset säännöt (joille ei ole määritetty profiilia) sekä valitsemallesi profiilille määritetyt säännöt. Voit luoda useita profiileja, joissa on erilaiset säännöt verkkosovittimille tai verkoille. Näin palomuurin toiminta on helposti muokattavissa.

Verkkosovittimille osoitetut profiilit – Verkkosovittimen voi määrittää käyttämään tietylle verkolle määritettyä profiilia, kun sovitin yhdistetään kyseiseen verkkoon.

Voit osoittaa tietyn profiilin käytettäväksi tietyssä verkossa myös kohdassa Lisäasetukset (F5) > Palomuuri > Tunnetut verkot. Valitse verkko Tunnetut verkot -luettelosta ja valitse Muokkaa osoittaaksesi palomuuriprofiilin tietylle verkolle Palomuuriprofiili-alasvetovalikosta. Jos kyseiselle verkolle ei ole osoitettu profiilia, käytetään sovittimen oletusprofiilia. Jos sovittimen asetuksena on olla käyttämättä verkon profiilia, käytetään sen oletusprofiilia riippumatta siitä, mihin verkkoon se on yhdistetty. Jos verkon tai sovittimen määrityksistä ei ole profiilia, käytetään yleistä oletusprofiilia. Voit osoittaa verkkosovittimelle profiilin valitsemalla verkkosovitin ja napsauttamalla sitten Muokkaa, joka on vaihtoehdon Verkkosovittimille osoitetut profiilit vieressä. Valitse sitten profiili Oletuksena olevat palomuuriprofiili -alasvetovalikosta ja napsauta sitten Tallenna.

Kun palomuuri vaihtaa toiseen profiiliin, näet siitä ilmoituksen näytön oikeassa alakulmassa, järjestelmän kellon vieressä.