Antispambeskyttelse

Uopfordret e-mail, kaldet spam, rangerer blandt de største problemer med elektronisk kommunikation. Spam repræsenterer op til 50 procent af al e-mailkommunikation. Antispambeskyttelsen beskytter mod dette problem. Kombineret med adskillige e-mailsikkerhedsprincipper står Antispam-modulet for den overordnede filtrering for at holde indbakken ren.

CONFIG_SMON

Et vigtigt princip i spamregistrering er evnen til at genkende uønsket post baseret på foruddefinerede pålidelige adresser (whiteliste) og spam-adresser (blackliste). Alle adresser fra din kontaktliste føjes automatisk til whitelisten, ligesom alle andre adresser du markerer som sikre.

Den primære metode, der bruges til at registrere spam, er scanning af e-mail-meddelelsernes egenskaber. Modtagne meddelelser scannes for de grundlæggende antispamkriterier (meddelelsesdefinitioner, statistisk heuristik, genkendelige algoritmer og andre entydige metoder) og resultatindeksværdien bestemmer, om meddelelsen er spam eller ej.

Start automatisk antispambeskyttelse af e-mailklient – Når dette felt er markeret, vil antispambeskyttelse automatisk blive aktiveret ved start.

Tillad avanceret antispamscanning – Der overføres jævnligt yderligere antispamdata, hvilket forbedrer antispamfunktionerne og medfører bedre resultater.

Antispambeskyttelse i ESET Endpoint Security gør det muligt for dig at indstille forskellige parametre, som fungerer med mailing-lister. Her er mulighederne:

Meddelelsesbehandling

Føj tekst til e-mailemne – Giver dig mulighed for at tilføje en tilpasset præfiksstreng til emnelinjen i meddelelsen, der er blevet klassificeret som spam. Standardteksten er "[SPAM]".

Flyt meddelelser til spammappe – Når denne indstilling er valgt, flyttes spammeddelelser til standardmappen for uønsket e-mail, og meddelelser, der omklassificeres som ikke-spam, flyttes til indbakken. Når du højreklikker på en e-mail og vælger ESET Endpoint Security i genvejsmenuen, kan du vælge en af de tilgængelige indstillinger.

Brug mappen – Angiv den brugerdefinerede mappe, som inficerede e-mails skal flyttes til, når de findes.

Markér spammeddelelser som læste – Vælg denne indstilling, hvis spammeddelelserne automatisk skal markeres som læste. Det vil være en hjælp til at kunne fokusere på de "rene" meddelelser.

Markér omklassificerede meddelelser som ulæst – Meddelelser, der oprindeligt er klassificeret som spam, men senere er markeret som "rene", bliver vist som ulæste.

Logføring af spamscore – Antispamprogrammet ESET Endpoint Security tildeler en spamscore til hver scannet meddelelse. Meddelelsen bliver registreret i antispamlogfilen (ESET Endpoint Security > Værktøjer > Logfiler > Antispambeskyttelse).

• Ingen – Score fra antispamscanning logføres ikke.
  • Omklassificeret og markeret som spam – Vælg denne indstilling, hvis du vil registrere en spamscore for meddelelser, der er markeret som SPAM.
  • Alle – Alle meddelelser registreres i logfilen med en spamscore.

note

Når du klikker på en meddelelse i en mappe med uønsket e-mail, kan du vælge Omklassificer valgte meddelelser som IKKE spam. Derefter flyttes meddelelsen til indbakken. Når du klikker på en meddelelse, du opfatter som spam, i indbakken, kan du vælge Omklassificer meddelelser som spam. Derefter flyttes meddelelsen til mappen med uønsket e-mail. Du kan markere flere meddelelser og udføre handlingen for dem alle på én gang.

note

ESET Endpoint Security understøtter antispambeskyttelse til Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail og Windows Live Mail.