Scandoelen

Gebruik het venster Scandoelen om objecten (geheugen, schijven, sectoren, bestanden en mappen) te definiëren die moeten worden gecontroleerd op infiltraties.

De vervolgkeuzelijst Scandoelen bevat de volgende, vooraf gedefinieerde scandoelen.

Op profielinstellingen: hiermee selecteert u doelen die in het geselecteerde scanprofiel zijn ingesteld.

Verwisselbare media: hiermee selecteert u diskettes, USB-opslagapparaten en cd's/dvd's.

Lokale stations: hiermee worden alle harde schijven van het systeem geselecteerd.

Netwerkstations: hiermee worden alle toegewezen netwerkstations geselecteerd.

Aangepaste selectie: hiermee worden alle eerdere selecties geannuleerd.

De mapstructuur (boomstructuur) bevat ook specifieke scandoelen.

Werkgeheugen: scant alle processen en gegevens die momenteel door het werkgeheugen worden gebruikt.

Opstartsectoren/UEFI: scant opstartsectoren en UEFI op de aanwezigheid van malware. Meer informatie over de UEFI-scanner vindt u in de woordenlijst.

WMI-database: scant de hele Windows Management Instrumentation (WMI)-database, alle naamruimten, alle klasse-exemplaren en alle eigenschappen. Zoekt naar verwijzingen naar geïnfecteerde bestanden of malware die als gegevens zijn ingesloten.

Systeemregister: scant het hele systeemregister; alle sleutels, en subsleutels. Zoekt naar verwijzingen naar geïnfecteerde bestanden of malware die in gegevens zijn verborgen. Bij het opschonen van de detecties blijft de referentie in het register behouden om ervoor te zorgen dat er geen belangrijke gegevens verloren gaan.

Als u snel naar een scandoel wilt navigeren of een doelmap of bestand(en) wilt toevoegen, voert u de doelmap in het lege veld onder de mappenlijst in.