Konfigurere soner

En sone representerer en samling nettverksadresser som oppretter en logisk gruppe IP-adresser, nyttig når du trenger å bruke samme sett med adresser i flere regler. Hver adresse i en gitt gruppe tildeles lignende regler definert sentralt for hele gruppen. Et eksempel på en slik gruppe er en Klarert sone. En klarert sone representerer en gruppe nettverksadresser som ikke er blokkert av brannmuren på noen måte. Disse sonene kan konfigureres i Avansert oppsett > Nettverksbeskyttelse > Brannmur > Avansert, ved å klikke Rediger ved siden av Soner. For å legge til en ny sone, klikk Legg til, skriv inn et Navn for sonen, en Beskrivelse og legg til en ekstern IP-adresse i feltet Ekstern IP-adresse (IPv4/IPv6, rekkevidde, maske). Se også Brannmurssoner.