Enhetsgrupper

warning

Enhet koblet til datamaskinen kan utgjøre en trussel.

Vinduet Enhetsgrupper er delt inn i to deler. Høyre del av vinduet inneholder en liste over enheter som hører til respektive grupper, og venstre del av vinduet inneholder opprettede grupper. Velg en gruppe med en liste over enheter du vil vise i høyre rute.

Når du åpner Enhetsgrupper-vinduet og velger en gruppe, kan du legge til eller fjerne enheter fra listen. En annen måte å legge til enheter i gruppen er å importere dem fra en fil. Du kan også klikke Fyll ut, så vises alle enhetene som er koblet til datamaskinen din, i Oppdagede enheter-vinduet. Velg en enhet fra listen for å legge den til gruppen ved å klikke på OK.

Kontrollelementer

Legg til – Du kan legge til en gruppe ved å skrive inn navnet, eller en enhet til en eksisterende gruppe. (Du kan også spesifisere detaljer, slik som leverandørnavn, modell og serienummer), avhengig av hvilken del av vinduet du klikket på knappen på.

Rediger – Lar deg endre navnet på valgt gruppe eller en enhets parametere (leverandør, modell, serienummer).

Slett – Sletter valgt gruppe eller enhet, avhengig av hvilken del av vinduet du klikket på knappen på.

Import – Importerer en liste over enheter fra en tekstfil. Import av enheter fra en tekstfil krever riktig formatering:

Hver enhet starter på den nye linjen.

Leverandør, Modell og Serienummer må oppgis for hver enhet og atskilles med komma.

example

Her er et eksempel på tekstfilinnholdet:

Kingston,DT 101 G2,001CCE0DGRFC0371

04081-0009432,USB2.0 HD WebCam,20090101

Eksporter – Eksporterer en liste over enheter til en fil.

Fyll ut-knappen gir en oversikt over alle enheter som er koblet til for øyeblikket med informasjon om: enhetstype, om enhetsleverandøren, modell og serienummer (om tilgjengelig).

Når du er ferdig med tilpasningen, klikker du OK. Klikk Avbryt hvis du vil lukke vinduet Enhetsgrupper uten å lagre endringene.

note

Du kan opprette ulike enhetsgrupper som ulike regler gjelder for. Du kan også opprette kun én gruppe enheter som regelen der handlingen Les/Skriv eller Skrivebeskyttet gjelder. Dette gjør at ukjente enheter blokkeres av enhetskontroll når de er koblet til datamaskinen din.

Legg merke til at ikke alle handlinger (rettigheter) er tilgjengelige for alle enhetstyper. Hvis enheten har lagringsplass, er alle fire handlingene tilgjengelige. Ikke-lagrende enheter har bare to (for eksempel Skrivebeskyttet er ikke er tilgjengelig for Bluetooth, så Bluetooth-enheter kan bare være tillatt, sperret eller advart).