Innsending av filer for analyse

Hvis du finner en fil på maskinen eller et nettsted som oppfører seg mistenkelig, kan du sende den inn til ESETs forskningslaboratorium for analyse (er muligens ikke tilgjengelig, basert på konfigurasjonen din av ESET LiveGrid®).

important

Ikke send inn en prøve med mindre det oppfyller minst ett av følgende kriterier:

Prøven oppdages overhodet ikke av ESET-produktet ditt

Prøven blir feilaktig oppfattet som en trussel

Vi aksepterer ikke dine personlige filer (som du vil skanne etter skadelig programvare av ESET) som prøver (ESETs forskningslaboratorium utfører ikke ved behov-skanninger for brukere)

Bruk en beskrivende emnelinje og legg ved så mye informasjon som mulig om filen (for eksempel skjermbilde eller hvilket nettsted du lastet den ned fra).

Innsending av prøver lar deg sende en fil eller en side til ESET for analyse, ved bruk av en av de følgende metodene:

1.Skjemaet for innlevering av prøve ligger i Verktøy > Send inn fil til analyse.

2.Du kan også sende inn filen via e-post. Hvis du foretrekker denne muligheten, pakker du filen(e) med WinRAR/ZIP, beskytter arkivet med passordet "infected" og sender det til samples@eset.com. Husk å bruke et beskrivende emne og legge ved så mye informasjon som mulig om filen (for eksempel hvilket nettsted du lastet den ned fra).

3.Hvis du skal rapportere spam, falske eksempler på spam eller nettsteder som ikke er kategorisert av nettkontrollmodulen,kan du se ESET Kunnskapsbaseartikkel.

Med Velg prøve for analyse åpen, velger du beskrivelsen fra rullegardinmenyen Grunn til innsending av filen som passer best til meldingen din:

Mistenkelig fil

Mistenkelig side (et nettsted som er infisert av skadevare),

Falsk positiv fil (fil som gjenkjennes som infisert, men som ikke er infisert),

Falskt positivt område

Annet

Fil/Nettsted – banen til filen eller nettstedet du har tenkt å sende inn.

E-postadresse for kontakt – E-postadressen for kontakt sendes sammen med mistenkelige filer til ESET og kan brukes til å kontakte deg hvis det er nødvendig å innhente flere opplysninger for analysen. Det er valgfritt å oppgi en e-postadresse for kontakt. Velg Send inn anonymt for å la den være tom.

note

Du får ikke svar fra ESET med mindre vi trenger mer informasjon. Serverne våre mottar titusenvis av filer hver dag, noe som gjør det umulig å svare på alle innsendelser.

Hvis det viser seg at prøven er et skadelig program eller at nettstedet er skadelig, blir gjenkjenningen av dette lagt til i en av de kommende ESET-oppdateringene.