Adathalászat elleni védelem

Az adathalászat kifejezés olyan bűnözői tevékenységet határoz meg, amely pszichológiai manipulációt alkalmaz (vagyis a felhasználót bizalmas információk kiszolgáltatására veszi rá). Az adathalászat gyakran bizalmas adatok, többek között bankszámlaszámok, PIN kódok vagy más adatok megszerzésére irányul. Erről a tevékenységről a szószedetben olvashat bővebben. Az ESET Endpoint Security az ilyen tartalommal rendelkező ismert weboldalak letiltásának lehetővé tételével támogatja az adathalászat elleni védelmet.

Javasoljuk, hogy engedélyezze az adathalászat elleni védelmet az ESET Endpoint Security alkalmazásban. Ehhez nyissa meg a További beállítások párbeszédpanelt (az F5 billentyű lenyomásával), és keresse meg a Web és e-mail > Adathalászat elleni védelem lehetőséget.

A tudásbáziscikkünk további információkat tartalmaz az ESET Endpoint Security adathalászat elleni védelméről.

Adathalász webhely elérése

Az ismert adathalász webhelyek megnyitásakor az alábbi párbeszédpanel jelenik meg a böngészőben. Ha továbbra is meg szeretné nyitni a webhelyet, kattintson a Tovább a webhelyre (nem javasolt) gombra.

WEB_PHISHING


note

Az engedélyezőlistán szereplő lehetséges adathalász webhelyek alapértelmezés szerint néhány óra múlva lejárnak. Webhelyek végleges engedélyezéshez használhatja az URL-címek kezelése eszközt. Az (F5 billentyű lenyomásával) megnyitható További beállítások párbeszédpanelen kattintson a Web és e-mail > Webhozzáférés-védelem > URL-címek kezelése > Címlista elemre, majd a Szerkesztés gombra, és vegye fel a kívánt webhelyet erre a listára.

Adathalász webhely jelentése

A Jelentés hivatkozást használva jelenthet egy adathalász/kártevő webhelyet az ESET számára elemzés céljából.


note

Mielőtt egy webhelyet jelentene az ESET számára, ellenőrizze, hogy megfelel-e legalább az egyik alábbi feltételnek:

a program egyáltalán nem észleli a webhelyet;

a program tévesen kártevőként ismeri fel a webhelyet. Ebben az esetben bejelenthet egy téves adathalászati riasztást.

A webhelyet e-mailben is elküldheti. Az e-mailt küldje a samples@eset.com címre. Az e-mail tárgyában írja le röviden és érthetően a problémát (angolul), az e-mailben pedig adjon meg minél több adatot a webhelyről (például mely webhelyről érte el, hogyan szerzett róla tudomást stb.).