Anti-phishing zaštita

Pojam phishing odnosi se na protuzakonitu aktivnost koja koristi tehnike društvenog inženjeringa (manipuliranje korisnicima radi stjecanja povjerljivih informacija). Phishing se često koristi za ostvarivanje pristupa tajnim podacima kao što su brojevi bankovnih računa, PIN kodovi itd. Više o toj aktivnosti pročitajte u rječniku. ESET Endpoint Security podržava antiphishing zaštitu, pa je moguća blokada web stranica za koje se zna da distribuiraju takvu vrstu sadržaja.

Preporučujemo da obavezno aktivirate Antiphishing u programu ESET Endpoint Security. Da biste to učinili, otvorite Napredno podešavanje (F5) i idite do stavke Web i e-pošta > Anti-phishing zaštita.

Pogledajte članak u našoj bazi znanja kako biste saznali više o antiphishing zaštiti u programu ESET Endpoint Security.

Pristupanje web stranici za phishing

Kada pristupite web stranici za phishing, u web pregledniku prikazat će se sljedeći dijaloški okvir. Ako i dalje želite pristupiti web stranici, kliknite Produži do stranice (ne preporučuje se).

WEB_PHISHING


note

Potencijalne web stranice za phishing koje su stavljene na popis pouzdanih adresa prema standardnim postavkama će nestati nakon nekoliko sati. Da biste trajno dopustili web stranicu, upotrijebite alat Upravljanje URL adresama. U odjeljku Napredno podešavanje (F5) otvorite mogućnosti Web i e-pošta > Zaštita web pristupa > Upravljanje URL adresama > Popis adresa, kliknite Uredi i na popis dodajte web stranicu koju želite urediti.

Prijava stranice za phishing

Veza Prijavi omogućuje vam da prijavite phishing/zlonamjernu web stranicu tvrtki ESET radi analize.


note

Prije slanja web stranice u ESET provjerite je li zadovoljen neki od sljedećih kriterija:

web stranica uopće nije otkrivena,

web stranica je neispravno otkrivena kao prijetnja. U tom slučaju možete prijaviti neispravno identificiranu stranicu za phishing.

Web stranicu možete poslati i e-poštom. Pošaljite poruku e-pošte na adresu samples@eset.com. Napominjemo da predmet poruke mora sadržavati opis, a sama poruka što više informacija o web stranici (primjerice, informacije o web stranici preko koje ste došli do nje, kako ste čuli za tu web stranicu itd.).