Konfiguration og brug af regler

Regler repræsenterer et sæt betingelser, som bruges til at teste netværksforbindelser og alle handlinger, der er knyttet til disse forbindelser. Ved hjælp af regler for firewallen kan du definere den handling, der skal udføres, når de forskellige typer af netværksforbindelser oprettes. Du kan få adgang til opsætningen af regelfiltrering ved at gå til Avanceret opsætning (F5) > Netværksbeskyttelse Firewall > Avanceret. Nogle af de foruddefinerede regler er bundet til afkrydsningsfelterne fra tilladte tjenester (Tilladte tjenester og avancerede indstillinger), og de kan ikke slås fra direkte. Du kan i stedet bruge de relevante afkrydsningsfelter til at gøre det.

I modsætning til den forrige version af ESET Endpoint Security evalueres regler oppefra og ned. Handlingen for den første matchende regel bruges til de enkelte netværksforbindelser, der evalueres. Det er en vigtig ændring i funktionsmåden i forhold til den forrige version, hvor reglernes prioritet skete automatisk, og de mere specifikke regler havde større prioritet end de mere generelle.

Forbindelser kan opdeles i indgående og udgående forbindelser. indgående forbindelser startes af en fjerncomputers forsøg på at oprette forbindelse til det lokale system. Udgående forbindelser arbejder modsat – det lokale system kontakter en fjerncomputer.

Hvis der registreres ukendt kommunikation, skal du nøje overveje, om du vil tillade eller afvise den. Uønskede, ikke sikrede eller ukendte forbindelser skaber en sikkerhedsrisiko for systemet. Hvis der oprettes en sådan forbindelse, anbefales det, at du er særlig opmærksom på fjerncomputeren og det program, der forsøger at oprette forbindelse til din computer. Mange infiltrationer forsøger at skaffe sig adgang til og sende private data, eller overføre andre skadelige programmer til værtens arbejdsstationer. Firewallen giver dig mulighed for at registrere og afbryde sådanne forbindelser.