Skydd mot nätfiske

Termen nätfiske (phishing) definierar en kriminell teknik där användare manipuleras att lämna ifrån sig konfidentiell information. Nätfiske används ofta för att få tillgång till känsliga data som bankkontonummer, PIN-koder och annat. Läs mer om denna aktivitet i ordlistan. ESET Endpoint Security inkluderar skydd mot nätfiske, som blockerar webbsidor kända för att distribuera sådant.

Vi rekommenderar starkt att du aktiverar Skydd mot nätfiske i ESET Endpoint Security. För att göra det öppnar du Avancerade inställningar (F5) och går till Webb och e-post > Skydd mot nätfiske.

Besök vår kunskapsbas för mer information om skydd mot nätfiske i ESET Endpoint Security.

Öppna en webbplats med nätfiske

När du besöker en webbplats med nätfiske visas följande dialogruta i webbläsaren. Om du vill besöka webbplatsen ändå klickar du på Fortsätt till webbplatsen (rekommenderas inte).

WEB_PHISHING

note

Meddelande

Potentiella nätfiskewebbplatser som har vitlistats upphör som standard efter flera timmar. Tillåt en webbplats permanent genom att använda verktyget URL-adressbehandling. I Avancerade inställningar (F5) expanderar du Webb och e-post > Webbåtkomstskydd > URL-adressbehandling > Adresslista och klickar på Redigera och lägger till webbplatsen du vill redigera i listan.

Rapportera nätfiske

Länken Rapportera gör det möjligt att rapportera en webbplats med nätfiske/skadlig kod till ESET för analys.

note

Meddelande

Innan du skickar en webbplats till ESET, kontrollera att den uppfyller ett eller flera av följande villkor:

webbplatsen är inte alls identifierad,

webbplatsen är felaktigt identifierad som ett hot. I så fall kan du rapportera en nätfiskewebbplats som falskt positiv.

Det går även att skicka webbplatsen med e-post. Skicka e-postmeddelandet till samples@eset.com. Kom ihåg att använda en beskrivande ämnesrad och ta med så mycket information som möjligt om filen (t.ex. webbplatsen du hänvisades dit från, hur du hörde talas om webbplatsen osv.).