Beleidsregels samenvoegen

Beleid dat op een client wordt toegepast, is doorgaans het resultaat van meerdere beleidsregels die zijn samengevoegd tot één totaalbeleid. Beleidsregels worden een voor een samengevoegd. Wanneer beleidsregels worden samengevoegd, is de algemene regel dat het latere beleid altijd de instellingen die door het eerdere beleid zijn ingesteld, vervangt. Als u dit gedrag wilt wijzigen, kunt u beleidsvlaggen gebruiken (beschikbaar voor elke instelling).

Wanneer u beleidsregels maakt, zult u merken dat bepaalde instellingen een aanvullende regel hebben (vervangen/achter toevoegen/voor toevoegen) die u kunt configureren.

Vervangen: de hele lijst wordt vervangen, er worden nieuwe waarden toegevoegd en alle eerdere waarden worden verwijderd.

Achter toevoegen: items worden onder aan de momenteel toegepaste lijst toegevoegd (moet ander beleid zijn, de lokale lijst wordt altijd genegeerd).

Voor toevoegen: items worden toegevoegd boven aan de lijst (de lokale lijst wordt genegeerd).

ESET Endpoint Security ondersteunt het samenvoegen van lokale instellingen met het externe beleid op een nieuwe manier. Als de instelling een lijst is (bijvoorbeeld een lijst met geblokkeerde websites) en het externe beleid conflicteert met een bestaande lokale instelling, wordt deze door het externe beleid overschreven. U kunt kiezen hoe u lokale en externe lijsten wilt combineren door de verschillende samenvoegingsregels te selecteren voor:

flow_default Instellingen samenvoegen voor extern beleid.

icon_computer Samenvoegen van externe en lokale beleidsregels: lokale instellingen met het resulterende externe beleid.

Als u meer wilt weten over het samenvoegen van beleidsregels, volg dan de onlinegebruikershandleiding van ESMC en bekijk het voorbeeld.