Netwerk

Via het gedeelte Netwerk zijn de volgende onderdelen of opties van Geavanceerde instellingen snel toegankelijk:

Firewall: hier kunt u de filtermodus voor ESET Firewall aanpassen. Uitvoerige instellingen vindt u door te klikken op het tandrad GEAR > Configureren naast Firewall, of door te drukken op F5 om Geavanceerde instellingen te openen.

Netwerkaanvalbeveiliging (IDS): analyseert de inhoud van netwerkverkeer en beschermt tegen netwerkaanvallen. Al het verkeer dat als schadelijk wordt beschouwd, wordt geblokkeerd. ESET Endpoint Security meldt het u wanneer u verbinding maakt met een onbeveiligd draadloos netwerk of een netwerk met zwakke beveiliging.

Botnet-beveiliging: identificeert malware in het systeem snel en nauwkeurig. Als u Botnet-beveiliging voor een bepaalde periode wilt uitschakelen, klikt u op MODULE_ENABLED. (niet aanbevolen)

Verbonden netwerken: geeft de netwerken weer waarmee netwerkadapters zijn verbonden. Nadat u op het tandrad hebt geklikt, wordt u gevraagd een beveiligingstype te selecteren voor het netwerk waarmee u via uw netwerkadapter bent verbonden. In dit venster ziet u rechtsonder ook Netwerkadapters. U kunt elke netwerkadapter en de daaraan toegewezen firewallprofielen en vertrouwde zones bekijken. Zie Netwerkadapters voor meer informatie.

Zwarte lijst met tijdelijk geblokkeerde IP-adressen: hier kunt u een lijst met IP-adressen weergeven die zijn gedetecteerd als aanvalsbronnen, die aan de zwarte lijst zijn toegevoegd en waarmee gedurende een bepaalde tijd geen verbindingen kunnen worden gemaakt. Klik op deze optie en druk daarna op F1 voor meer informatie.

Wizard Probleemoplossing: hiermee kunt u verbindingsproblemen oplossen die worden veroorzaakt door ESET Firewall. Zie Wizard Probleemoplossing voor meer informatie.

PAGE_EPFW_MAIN_SETTINGS

Klik op het tandrad GEAR naast Firewall om toegang te krijgen tot de volgende instellingen:

Configureren...: hiermee opent u het venster Firewall in Geavanceerde instellingen, waar u kunt opgeven hoe de firewall netwerkcommunicatie afhandelt.

Alle verkeer blokkeren: alle inkomende en uitgaande communicatie wordt door de firewall geblokkeerd. Gebruik deze optie alleen als u denkt dat er kritieke beveiligingsrisico's zijn waarvoor de verbinding van het systeem met het netwerk moet worden verbroken. Als u de normale werking van de firewall wilt herstellen terwijl het filteren van het netwerkverkeer plaatsvindt in de modus Alle verkeer blokkeren, klikt u op Blokkeren van alle verkeer stoppen.

Firewall tijdelijk uitschakelen (alle verkeer toestaan): het tegengestelde van alle netwerkverkeer blokkeren. Indien deze optie is ingeschakeld, worden allen filteropties van Firewall uitgeschakeld en zijn alle inkomende en uitgaande verbindingen toegestaan. Klik terwijl Netwerkverkeer filteren zich in deze modus bevindt op Firewall inschakelen om de firewall opnieuw in te schakelen.

Automatische modus (als er een andere filtermodus is ingeschakeld): klik om de filtermodus op Automatisch in te stellen (met door de gebruiker gedefinieerde regels).

Interactieve modus (als er een andere filtermodus is ingeschakeld): klik om de filtermodus op Interactief in te stellen.