Zones configureren

Een zone geeft een verzameling netwerkadressen aan die één logische groep IP-adressen vormt. Dit is handig wanneer u dezelfde set adressen in meerdere regels wilt gebruiken. Aan elk adres in de desbetreffende groep worden regels toegewezen die centraal zijn gedefinieerd voor de hele groep. Een voorbeeld van een dergelijke groep is de Vertrouwde zone. Een vertrouwde zone vertegenwoordigt een groep netwerkadressen die niet op enigerlei wijze worden geblokkeerd door de Firewall. Deze zones kunnen worden geconfigureerd in Geavanceerde instellingen > Netwerkbeveiliging > Firewall > Geavanceerd, door op Bewerken te klikken naast Zones. Als u een nieuwe zone wilt toevoegen, klikt u op Toevoegen, geeft u een Naam en een Beschrijving voor de zone op en voegt u een extern IP-adres toe aan het veld Adres van externe computer (IPv4, IPv6, bereik, masker).

In het venster met instellingen voor Firewallzones, kunt u een zonenaam, beschrijving en netwerkadreslijst opgeven (zie ook Editor voor bekende netwerken).