Certificaten

Om er zeker van te zijn dat SSL-communicatie goed werkt in uw browsers/e-mailclients, is het noodzakelijk dat u het basiscertificaat voor ESET toevoegt aan de lijst met bekende basiscertificaten (uitgevers). Het basiscertificaat toevoegen aan bekende browsers moet zijn ingeschakeld. Selecteer deze optie om het basiscertificaat van ESET automatisch toe te voegen aan de bekende browsers (bijvoorbeeld Opera en Firefox). Het certificaat wordt automatisch toegevoegd aan browsers die gebruikmaken van het archief met systeemcertificaten (zoals Internet Explorer). Als u het certificaat wilt toepassen op niet-ondersteunde browsers, klikt u op Certificaat weergeven > Details > Kopiëren naar bestand... en importeert u het certificaat handmatig in de browser.

In sommige gevallen kan het certificaat niet worden gecontroleerd met het TRCA-certificaatarchief (Trusted Root Certification Authorities) (zoals VeriSign). Dit betekent dat het certificaat door iemand zelf is ondertekend (bijvoorbeeld een beheerder van een webserver of een klein bedrijf). Een dergelijk certificaat als vertrouwd beschouwen is niet altijd een risico. De meeste grote bedrijven (zoals banken) gebruiken een door TRCA ondertekend certificaat. Als Vragen stellen over geldigheid certificaat (standaardinstelling) is ingeschakeld, wordt de gebruiker gevraagd een actie te selecteren wanneer gecodeerde communicatie tot stand wordt gebracht. Er wordt een dialoogvenster voor het selecteren van een actie weergegeven, waarin u het certificaat kunt markeren als vertrouwd of uitgesloten. Als het certificaat niet in de TRCA-lijst is opgenomen, is het venster rood. Als het certificaat wel in de TRCA-lijst is opgenomen, is het venster groen.

U kunt Communicatie die gebruikmaakt van het certificaat blokkeren instellen om een gecodeerde verbinding met de site die het niet-geverifieerde certificaat gebruikt altijd te beëindigen.

Als het certificaat ongeldig of beschadigd is, betekent dit dat het certificaat is verlopen of op een onjuiste manier zelf is ondertekend. In dat geval reden we aan de communicatie die gebruikmaakt van het certificaat te blokkeren.