Profielen die zijn toegewezen aan netwerkadapters

Door van profiel te wisselen kunt u snel meerdere wijzigingen tegelijk in het gedrag van de firewall doorvoeren. Aangepaste regels kunnen worden ingesteld en toegepast op bepaalde profielen. Netwerkadaptervermeldingen voor alle adapters die aanwezig zijn op de computer worden automatisch aan de lijst met netwerkadapters toegevoegd.

Kolommen

Naam: de naam van de netwerkadapter.

Standaardfirewallprofiel: het standaardprofiel wordt gebruikt als het netwerk waarmee u bent verbonden geen geconfigureerd profiel heeft, of als uw netwerkadapter niet is ingesteld om een netwerkprofiel te gebruiken.

Voorkeur voor netwerkprofiel: de netwerkadapter kan het firewallprofiel gebruiken dat is geconfigureerd voor het bekende verbonden netwerk. Als dat netwerk geen geconfigureerd profiel heeft, of de netwerkadapter is ingesteld om het netwerkprofiel niet te gebruiken, wordt het standaardprofiel van de adapter gebruikt.

Besturingselementen

Toevoegen: hiermee voegt u een nieuwe netwerkadapter toe.

Bewerken: hiermee kunt u een bestaande netwerkadapter bewerken.

Verwijderen: selecteer een netwerkadapter en klik op Verwijderen als u een netwerkadapter in de lijst wilt verwijderen.

OK/Annuleren: klik op OK als u wijzigingen wilt opslaan of op Annuleren als u wilt afsluiten zonder iets op te slaan.