Apparaatgroepen

warning

Waarschuwing

Het apparaat dat is verbonden met uw computer, kan een beveiligingsrisico vormen.

Het venster Apparaatgroepen bestaat uit twee delen. In het rechterdeel van het venster staat een lijst met apparaten die tot de bijbehorende groep behoren en links in het venster staan de gemaakte groepen. Selecteer een groep met een lijst met apparaten die u in het rechterdeelvenster wilt weergeven.

Wanneer u het venster Apparaatgroepen opent en een groep selecteert, kunt u apparaten aan de lijst toevoegen of uit de lijst verwijderen. Een andere manier om apparaten aan de groep toe te voegen is door ze vanuit een bestand te importeren. Of klik op de knop Invullen en alle met uw computer verbonden apparaten worden in het venster Gedetecteerde apparaten weergegeven. Selecteert een apparaat in de ingevulde lijst om deze aan de groep toe te voegen en klik op OK.

Besturingselementen

Toevoegen: u kunt een groep toevoegen door de naam ervan op te geven, of een apparaat aan een bestaande groep toevoegen (en u kunt desgewenst details zoals fabrikantnaam, model en serienummer opgeven) afhankelijk van in welk gedeelte van het venster u op de knop klikte.

Bewerken: hiermee kunt u de naam van de geselecteerde groep of parameters van het apparaat aanpassen (fabrikant, model, serienummer).

Verwijderen: hiermee verwijdert u de geselecteerde groep of het geselecteerde apparaat, afhankelijk van in welk gedeelte van het venster u op de knop hebt geklikt.

Importeren: hiermee importeert u een lijst met apparaten uit een bestand.

De knop Invullen geeft een overzicht van alle huidige apparaten met informatie over: apparaattype, info over apparaatleverancier, model- en serienummer (indien beschikbaar).

Klik op OK als u klaar bent met aanpassen. Klik op Annuleren als u het venster Apparaatgroepen zonder wijzigingen aan te brengen wilt verlaten.

example

Voorbeeld

u kunt verschillende groepen met apparaten maken waarop verschillende regels worden toegepast. Ook kunt u slechts een groep met apparaten maken waarop de regels met de actie Lezen/Schrijven of Alleen-lezen wordt toegepast. Hierdoor zorgt u ervoor dat niet-herkende apparaten door Apparaatbeheer worden geblokkeerd als zij verbinding met uw computer proberen te maken.

Houd er rekening mee dat niet alle acties (machtigingen) beschikbaar zijn voor alle apparaattypen. Als het apparaat een opslagapparaat is, zijn alle vier de acties beschikbaar. Voor apparaten die geen opslagapparaat zijn, zijn slechts drie acties beschikbaar (een voorbeeld: de actie Alleen lezen is niet beschikbaar voor Bluetooth; dit houdt in dat voor Bluetooth-apparaten alleen de volgende drie acties mogelijk zijn: toestaan, blokkeren en waarschuwen).