Een wekelijkse computerscantaak plannen

Als u een regelmatig terugkerende taak wilt plannen, opent u het hoofdprogrammavenster en klikt u op Hulpmiddelen > Planner. Hieronder ziet u een korte handleiding over het plannen van een taak die elke week een scan van de lokale stations uitvoert. Zie ons kennisbankartikel voor meer gedetailleerde instructies.

Een scantaak plannen:

1.Klik op Toevoegen in het hoofdprogrammavenster van Planner.

2.Selecteer Computerscan op aanvraag in het vervolgkeuzemenu.

3.Geef een naam op voor de taak en selecteer Wekelijks als taakfrequetie.

4.Stel de dag en de tijd in waarop de taak moet worden uitgevoerd.

5.Selecteer Taak zo spoedig mogelijk uitvoeren om de taak later uit te voeren wanneer de geplande taak om welke reden dan ook niet wordt gestart (bijvoorbeeld omdat de computer was uitgeschakeld).

6.Bekijk de samenvatting van de geplande taak en klik op Voltooien.

7.Selecteer Lokale stations in het vervolgkeuzemenu Doelen.

8.Klik op Voltooien om de taak toe te passen.