Communicatie toestaan voor een bepaalde toepassing

Als een nieuwe verbinding wordt gedetecteerd in de interactieve modus waarvoor geen regel beschikbaar is, wordt u gevraagd de verbinding toe te staan of te weigeren. Als u wilt dat ESET Endpoint Security steeds dezelfde actie uitvoert wanneer de toepassing verbinding probeert te maken, schakelt u het selectievakje Actie onthouden (regel maken) in.

DIALOG_EPFW_NEW_CONNECTION_IN_TRUSTED

U kunt nieuwe regels voor Persoonlijke firewall voor toepassingen maken voordat deze door ESET Endpoint Security worden gedetecteerd in het instellingenvenster voor de firewall, onder Geavanceerde instellingen > Firewall > Basis > Regels door te klikken op Bewerken.

Klik op Toevoegen om de regel toe te voegen. Voer op het tabblad Algemeen de naam, de richting en het communicatieprotocol voor de regel in. In dit venster kunt u de actie definiëren die moet worden uitgevoerd als de regel wordt toegepast.

Voer het pad naar het uitvoerbare bestand van de toepassing en de lokale communicatiepoort in op het tabblad Lokaal. Klik op het tabblad Extern om het externe adres en de externe poort (indien van toepassing) in te voeren. De nieuw gemaakte regel wordt toegepast zodra de toepassing opnieuw probeert te communiceren.