Zones instellen

U moet Vertrouwde zones configureren om uw computer in een netwerkomgeving te beveiligen. Als u andere gebruikers toegang tot uw computer wilt verlenen, configureert u een vertrouwde zone en staat u delen toe. Klik op Geavanceerde instellingen (F5) > Netwerkbeveiliging > Firewall > Geavanceerd > Zones om toegang te krijgen tot instellingen voor Vertrouwde zones.

De detectie van de vertrouwde zone vindt plaats na installatie van ESET Endpoint Security en telkens wanneer uw computer verbinding met een nieuw netwerk maakt. Daarom is het in de meeste gevallen niet nodig de vertrouwde zone te definiëren. Standaard wordt er bij detectie van een nieuwe zone een dialoogvenster weergegeven waarin het beveiligingsniveau voor die zone kan worden ingesteld.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

important

Belangrijk

Een onjuiste configuratie van vertrouwde zones kan een beveiligingsrisico opleveren voor uw computer.

note

Opmerking

Standaard wordt aan werkstations in een vertrouwde zone toegang verleend tot gedeelde bestanden en printers, is inkomende RPC-communicatie ingeschakeld en is het gebruik van Extern bureaublad mogelijk.

Meer informatie over deze voorziening vindt u in het volgende artikel in de ESET-kennisbank:

Nieuwe netwerkverbinding gedetecteerd ESET Endpoint Security