Távoli figyelés és kezelés aktiválása

A Távoli figyelés és kezelés (RMM) a szoftverrendszerek felügyeletét és ellenőrzését jelenti (például asztali számítógépeken, szervereken és mobileszközökön) egy helyileg telepített ügynök segítségével, amelyhez a felügyeleti szolgáltatók hozzáférhetnek. Az RMM a 6.6.2028.0-s verziótól tudja felügyelni az ESET Endpoint Security szolgáltatást.

CONFIG_RMM

Az ESET RMM alapértelmezés szerint le van tiltva. Az ESET RMM engedélyezéséhez nyomja meg az F5 billentyűt a további beállítások megnyitásához, kattintson az Eszközök elemre, bontsa ki az ESET RMM csomópontot, és kapcsolja be a Távoli figyelés és kezelés engedélyezése kapcsolót.

Munkavégzési üzemmód – Válassza a Csak biztonságos műveletek beállítást, ha a biztonságos és írásvédett műveletekhez szeretné engedélyezni az RMM felületét. A Minden művelet beállítást válassza, ha minden művelethez az RMM felületét szeretné használni.

Művelet

Mód: Csak biztonságos műveletek

Mód: Minden művelet

Get application-info

Get configuration

Licencinformációk megtekintése

Get logs

Védelmi állapot megtekintése

Frissítési állapot megtekintése

Set configuration

 

Start activation

 

Start scan

Start update

Hitelesítési mód – Adja meg az RMM hitelesítési módját. A hitelesítés használatához válassza a legördülő listából az Alkalmazás elérési útja lehetőséget, ellenkező esetben válassza a Nincs lehetőséget.

warning

Figyelmeztetés

A Távoli figyelés és kezelés funkciónak engedélyezést használva meg kell akadályoznia, hogy a kártevő szoftverek letiltsák vagy megkerüljék az ESET Endpoint-védelmet.

Alkalmazások elérési útjai – Olyan alkalmazás, amelynek engedélye van az RMM futtatására. Ha az Alkalmazás elérési útja hitelesítési módot választotta, kattintson a Szerkesztés gombra a Távoli figyelés és kezelés – alkalmazások engedélyezett elérési útjai beállításablak megnyitásához.

CONFIG_RMM_ADD

Hozzáadás – Új engedélyezett alkalmazáselérési út létrehozása a Távoli figyelés és kezelés számára. Írja be az elérési utat, vagy kattintson a gombra egy végrehajtható fájl kiválasztásához.

Szerkesztés – Meglévő engedélyezett elérési út módosítása. Amennyiben a végrehajtható fájl másik mappába került át, használja a Szerkesztés lehetőséget.

Törlés – Meglévő engedélyezett elérési út eltávolítása.

 

Az ESET Endpoint Security alapértelmezett telepítése esetén az ermm.exe az Endpoint alkalmazás alapértelmezett könyvtárában található (alapértelmezett elérési út C:\Program Files\ESET\ESET Security). Az ermm.exe az RMM beépülő moduljával cserél adatokat, amely egy RMM-szerverrel társított RMM-ügynökkel kommunikál.

ermm.exe – az ESET által fejlesztett parancssori segédprogram, amely lehetővé teszi az Endpoint-termékek kezelését és a kommunikációt bármely RMM beépülő modullal.

Az RMM beépülő modul egy harmadik fél által készített helyben futó alkalmazás az Endpoint Windows rendszeren. A beépülő modul egy adott RMM-ügynökkel (pl. csak Kaseya) és az ermm.exe programmal való kommunikációhoz készült.

Az RMM-ügynök egy harmadik fél által készített helyben futó alkalmazás az Endpoint Windows rendszeren. Az ügynök az RMM beépülő modullal és az RMM-szerverrel kommunikál.