Razine čišćenja

Rezidentna zaštita ima tri razine čišćenja (za pristup podešenjima razina čišćenja, kliknite Podešavanje parametara ThreatSense modula u odjeljku Rezidentna zaštita, a zatim kliknite Čišćenje).

Bez čišćenja – Zaražene se datoteke neće čistiti automatski. Program će prikazati prozor s upozorenjem i dopustiti korisniku da izabere akciju. Ta je razina namijenjena naprednijim korisnicima koji znaju koje korake treba poduzeti u slučaju infiltracije.

Standardno čišćenje – Program će pokušati automatski očistiti ili izbrisati zaraženu datoteku na temelju unaprijed definirane radnje (ovisno o vrsti infiltracije). Na otkrivanje i brisanje zaražene datoteke upućuje obavijest u donjem desnom kutu zaslona. Ako nije moguće automatski odabrati odgovarajuću akciju, program nudi nekoliko mogućih dodatnih akcija. Isto se događa ako unaprijed definiranu akciju nije moguće dovršiti.

Potpuno čišćenje – Program će očistiti ili izbrisati sve zaražene datoteke. Jedina su iznimka sistemske datoteke. Ako ih nije moguće očistiti, u prozoru s upozorenjem korisniku se nudi akcija koju može poduzeti.

warning

Upozorenje

Za rukovanje arhivom koja sadrži zaražene datoteke postoje dvije mogućnosti. U standardnom načinu rada (Standardno čišćenje) cijela će se arhiva izbrisati ako su sve datoteke u njoj zaražene. U načinu rada Potpunog čišćenja arhiva će se izbrisati ako sadrži najmanje jednu zaraženu datoteku, neovisno o statusu drugih datoteka u njoj.