Aktualizacija programa

Redovita nadogradnja programa ESET Endpoint Security najbolji je način za osiguranje maksimalne razine sigurnosti na računalu. Modul nadogradnje osigurava da je program uvijek ažuriran na dva načina, nadogradnjom modula detekcije i nadogradnjom komponenti sustava. Nadogradnje su automatske prema standardnim postavkama kada je program aktiviran.

Klikom na Aktualizacija u glavnom prozoru programa možete provjeriti status trenutne aktualizacije uključujući datum i vrijeme zadnje uspješne aktualizacije i je li aktualizacija potrebna. Također možete kliknuti link Prikaži sve module kako biste otvorili popis instaliranih modula i provjerili verziju i posljednju aktualizaciju modula.

Osim toga, dostupna je i opcija ručnog pokretanja procesa aktualizacije, Potraži aktualizacije . Aktualizacije modula za otkrivanje virusa i programskih komponenti važan su dio održavanja potpune zaštite od zlonamjernog koda. Obratite pozornost na njihovu konfiguraciju i rad. Ako tijekom instalacije niste unijeli detalje licence, licenčni ključ možete unijeti prilikom aktualizacije klikom na mogućnost Aktiviraj program kako biste pristupili aktualizacijskim serverima tvrtke ESET.

Ako aktivirate program ESET Endpoint Security pomoću datoteke izvanmrežne licence bez korisničkog imena i lozinke te pokušate izvršiti nadogradnju, crvena informacija Nadogradnja modula nije uspjela signalizira da možete preuzeti nadogradnje samo s mirrora.

note

Napomena

Licenčni ključ isporučuje tvrtka ESET nakon kupnje programa ESET Endpoint Security.

PAGE_UPDATE

Trenutačna verzija – Broj verzije programa ESET Endpoint Security.

Posljednja uspješna nadogradnja – Datum i vrijeme posljednje uspješne nadogradnje. Pobrinite se da se odnosi na nedavan datum, što znači da modul za otkrivanje virusa nije zastario.

Posljednja uspješna provjera dostupnosti nadogradnji – Datum i vrijeme posljednjeg uspješnog pokušaja nadogradnje modula.

Prikaži sve module – Kliknite link kako biste otvorili popis instaliranih modula i provjerite verziju i posljednju aktualizaciju modula.

Proces aktualizacije

Nakon klika opcije Potraži aktualizacije pokreće se postupak preuzimanja. Prikazat će se traka napretka i preostalo vrijeme za preuzimanje. Da biste prekinuli aktualizaciju, kliknite Odustani od aktualizacije.

PAGE_UPDATE_02

important

Važno

U normalnim okolnostima modul se nadograđuje nekoliko puta dnevno. Ako to nije slučaj, program je zastario i izloženiji je zarazama. Čim prije nadogradite module.

Modul detekcije je zastario – ova pogreška pojavit će se nakon nekoliko neuspješnih pokušaja nadogradnje modula. Preporučujemo da provjerite postavke nadogradnje. Najčešći je uzrok ove pogreške neispravan unos podataka za prijavu ili neispravna konfiguracija postavki povezivanja.

Prethodna obavijest odnosi se na sljedeće dvije poruke Nadogradnja modula nije uspjela o neuspješnim nadogradnjama:

1.Neispravna licenca – U podešavanju nadogradnje unesen je pogrešan licenčni ključ. Preporučujemo provjeru podataka za autorizaciju. U prozoru naprednog podešavanja (kliknite Podešavanje u glavnom izborniku i zatim kliknite Napredno podešavanje ili na tipkovnici pritisnite F5) dostupne su dodatne opcije nadogradnje. Na glavnom izborniku kliknite mogućnost Pomoć i podrška > Promijeni licencu da biste unijeli novi licenčni ključ.

PAGE_UPDATE_04

2.Došlo je do pogreške tijekom preuzimanja datoteka za aktualizaciju – Mogući uzrok pogreške su Postavke internetske veze. Preporučujemo da provjerite vezu s internetom (primjerice, otvaranjem nekih web stranica u web pregledniku). Ako se web stranica ne otvori, vjerojatno nije uspostavljena internetska veza ili na računalu postoje problemi s povezivošću. Ako nemate aktivnu internetsku vezu, provjerite to kod svoga davatelja internetskih usluga (ISP).

PAGE_UPDATE_03

note

Napomena

Dodatne informacije potražite u ovom članku ESET-ove baze znanja.