Vraćanje aktualizacije

Ako sumnjate da je nova aktualizacija modula za otkrivanje i/ili modula programa nestabilna ili oštećena, možete se vratiti na prethodnu verziju i na određeno vremensko razdoblje deaktivirati aktualizacije. Možete i aktivirati aktualizacije koje ste prije deaktivirali i odgodili ih na neograničeno vrijeme.

ESET Endpoint Security bilježi snimke modula detekcije i modula programa za upotrebu s funkcijom vraćanja na prethodno stanje. Da biste stvorili snimke baze podataka virusa, ostavite potvrđenim okvir Stvori snimke modula. Polje Broj lokalno spremljenih snimki definira broj prethodno spremljenih snimki modula detekcije.

Ako kliknete Vraćanje na prethodno stanje (Napredno podešavanje (F5) > Nadogradnja > Osnovno > Povrat na prethodno stanje modula), morate s padajućeg izbornika odabrati vremenski interval koji predstavlja razdoblje tijekom kojeg će se pauzirati modul detekcije i nadogradnje modula programa.

DIALOG_UPDATE_ROLLBACK

Odaberite stavku Do otkazivanja da biste redovne aktualizacije odgodili na neograničeno vrijeme, sve dok ručno ne vratite funkciju aktualizacije. Ne preporučujemo odabir te mogućnosti jer predstavlja mogući sigurnosni rizik.

Verzija modula za otkrivanje virusa vraćena je na najstariju dostupnu i pohranjena kao snimka u sustavu datoteka lokalnog računala.

note

Napomena

Recimo da je broj 10646 najnovija verzija modula za otkrivanje virusa. Verzije 10645 i 10643 spremljene su kao snimke modula za otkrivanje virusa. Verzija 10644 nije dostupna jer je, primjerice, računalo duže vrijeme bilo isključeno i pojavila se novija aktualizacija prije nego što je preuzeta verzija 10644. Ako je polje Broj lokalno pohranjenih snimaka postavljeno na 2 i kliknete Vraćanje, modul za otkrivanje virusa (uključujući programske module) bit će vraćen na verziju broj 10643. Taj postupak može potrajati. Provjerite je li verzija modula za otkrivanje virusa vraćena na stariju u glavnom prozoru programa ESET Endpoint Security u odjeljku Aktualizacija.