Dijagnostika

Dijagnostika omogućuje stvaranje slike stanja memorije u slučaju pada aplikacija za ESET procese (primjerice, ekrn). Ako dođe do pada aplikacije, generira se slika stanja memorije. To razvojnim programerima može pomoći ukloniti poteškoće i riješiti razne ESET Endpoint Security probleme.

Kliknite padajući izbornik pored stavke Vrsta slike stanja memorije i odaberite jednu od tri dostupne opcije:

Odaberite Deaktiviraj da biste deaktivirali funkciju.

Mini – Bilježi najmanji skup korisnih informacija pomoću kojih bi se mogao prepoznati razlog neočekivanog pada aplikacije. Takva datoteka dumpa može biti korisna ako je prostor ograničen, no budući da sadrži ograničene informacije, pogreške koje nisu izravno uzrokovane nizom koji je bio pokrenut u vrijeme kada se problem pojavio možda se neće moći otkriti analizom takve datoteke.

Kompletan – Bilježi cjelokupan sadržaj sistemske memorije kada aplikacija neočekivano prestane s radom. Dump cijele memorije može sadržavati podatke iz procesa koji su bili pokrenuti prilikom prikupljanja dumpa memorije.

Ciljani direktorij – Direktorij u kojem će se tijekom pada sustava generirati sliku stanja memorije.

Otvori mapu dijagnostike – Kliknite Otvori da biste otvorili ovaj direktorij u novom prozoru Windows explorer.

Stvori dijagnostički dump – kliknite Stvori da biste stvorili dijagnostičke datoteke slike stanja memorije u ciljnom direktoriju.

Napredno vođenje dnevnika

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika modula za nadogradnju – Bilježi sve događaje koji se dogode tijekom skeniranja protiv spama. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s ESET Antispam modulom.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika kontrole uređaja – Bilježi sve događaje koji se dogode u kontroli uređaja. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s kontrolom uređaja.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika licenciranja – bilježi svu komunikaciju programa s ESET-ovim aktivacijskim i ESET Business Account serverima.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika mrežne zaštite – Bilježi sve mrežne podatke koji prolaze kroz firewall u PCAP formatu kako bi se razvojnim programerima pomoglo u dijagnozi i popravku problema povezanih s firewallom.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika operacijskog sustava – Prikupljat će se dodatne informacije o operacijskom sustavu kao što su pokrenuti procesi, aktivnost procesora, operacije diska. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s ESET-ovim programom koji radi u vašem operacijskom sustavu (dostupno za Windows 10).

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika filtriranja protokola – Bilježi sve mrežne podatke koji prolaze kroz modul za filtriranje protokola u PCAP formatu kako bi se razvojnim programerima pomoglo u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s filtriranjem protokola.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika modula za nadogradnju – Bilježi sve događaje do kojih dolazi tijekom nadogradnje. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjaju problema povezanih s modulom za nadogradnju.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika kontrole weba – Bilježi sve događaje koji se dogode u roditeljskoj kontroli. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s roditeljskom kontrolom.

Lokacija dnevnika

Operacijski sustavi

Mapa dnevnika

Windows Vista i noviji

C:\ProgramData\ESET\ESET Endpoint Security\Diagnostics\

Starije verzije sustava Windows

C:\Documents and Settings\All Users\...