Dodatni ThreatSense parametri

Dodatni ThreatSense parametri za novostvorene i preinačene datoteke – Vjerojatnost zaraze novostvorenih ili preinačenih datoteka razmjerno je viša nego kod postojećih datoteka. Iz tog razloga program provjerava te datoteke pomoću dodatnih parametara skeniranja. Uz uobičajene metode skeniranja na temelju potpisa, koristi se i napredna heuristika, koja može otkriti nove prijetnje prije objave aktualizacije modula za otkrivanje virusa. Uz novostvorene datoteke skeniraju se i samoraspakirajuće datoteke (.sfx) te runtime arhivatori (interno sažete izvršne datoteke). Standardno se arhive skeniraju do desetog stupnja gniježđenja, a provjeravaju se bez obzira na njihovu veličinu. Da biste izmijenili postavke skeniranja arhive, deaktivirajte Standardne postavke skeniranja arhive.

Dodatne informacije o mogućnostima Runtime arhivatori, Samoraspakirajuće arhive i Napredna heuristika potražite u odjeljku Podešavanje ThreatSense parametara.

Dodatni ThreatSense parametri za pokrenute datoteke – Standardno se pri pokretanju datoteka upotrebljava Napredna heuristika. Preporučujemo da, dok je ta mogućnost aktivirana, budu aktivirane i mogućnosti Smart optimizacija i ESET LiveGrid® kako se ne bi narušile performanse sustava.