Dnevnici provjera

U korporativnom okruženju obično postoji više korisnika s definiranim pravima pristupa konfiguraciji krajnjih točaka. Preinaka konfiguracije programa može dramatično utjecati na rad programa i zato je vrlo važno da administratori prate promjene koje korisnici izvršavaju da bi brzo prepoznali i riješili problem te spriječili pojavu istog ili sličnih problema u budućnosti.

Dnevnik provjere nova je vrsta vođenja dnevnika u programu ESET Endpoint Security verzije 7.1 i rješenje je za prepoznavanje izvora problema. Dnevnik provjere prati promjene u konfiguraciji ili stanju zaštite i stvara snimke za kasniju upotrebu.

Dnevnik provjere sadrži sljedeće podatke:

Vrijeme – kada je promjena provedena

Vrsta – koja je vrsta postavke ili funkcije promijenjena

Opis – što se točno promijenilo, koji dio postavke se promijenio i broj promijenjenih postavki

Izvor – gdje se nalazi izvor promjene

Korisnik – tko je napravio promjenu

PAGE_AUDIT_LOGS

U prozoru Dnevnici desnom tipkom miša kliknite bilo koju vrstu dnevnika provjere s promijenjenim postavkama i odaberite Pokaži promjene iz kontekstnog izbornika za prikaz detaljnih podataka o provedenoj promjeni. Osim toga možete vratiti promjenu postavke tako da kliknete Vrati u kontekstnom izborniku (nije dostupno za programe kojima se upravlja pomoću programa ESMC). Ako odaberete Obriši sve u kontekstnom izborniku, stvorit će se dnevnik s podacima o toj radnji.

Ako je aktivirana opcija Automatski optimiziraj dnevnike u izborniku Napredno podešavanje > Alati > Dnevnici, dnevnici provjere automatski će se defragmentirati kao ostali dnevnici.

Ako je aktivirana opcija Automatski obriši zapise starije od (u danima) u izborniku Napredno podešavanje > Alati > Dnevnici, dnevnici provjere stariji od navedenog broja dana automatski će se obrisati.