Usporedi

Značajka Usporedi korisniku omogućuje usporedbu dva postojeća dnevnika. Rezultat te značajke jest skup stavki koje nisu zajedničke tim dnevnicima. To je praktično rješenje za praćenje promjena u sustavu jer pomoću ovog korisnog alata možete otkriti aktivnost zlonamjernog koda.

Nakon pokretanja aplikacija stvara novi dnevnik koji se prikazuje u novom prozoru. Kliknite Datoteka > Spremi dnevnik da biste dnevnik spremili u datoteku. Dnevnike možete kasnije otvoriti i pregledati. Da biste otvorili postojeći dnevnik, kliknite Datoteka > Otvori dnevnik. U glavnom programskom prozoru ESET SysInspector odjednom prikazuje samo jedan dnevnik.

Usporedbom dva dnevnika možete pregledati trenutno aktivan dnevnik i dnevnik koji je spremljen u datoteku. Da biste usporedili dnevnike, kliknite Datoteka > Usporedi dnevnik i odaberite Odaberi datoteku. Odabrani dnevnik usporedit će se s aktivnim dnevnikom u glavnim programskim prozorima. Usporedni dnevnik prikazat će samo razlike između ta dva dnevnika.

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako uspoređujete dva dnevnika, kliknite Datoteka > Spremi dnevnik i usporedni dnevnik spremite kao ZIP datoteku – spremaju se obje datoteke. Ako kasnije otvorite takvu datoteku, obuhvaćeni se dnevnici automatski uspoređuju.

Pokraj prikazanih stavki ESET SysInspector prikazuje simbole kojima se identificiraju razlike između uspoređenih dnevnika.

Opis svih simbola koji se mogu prikazati pokraj stavki:

SINSP_COMP_ICONS_ADDED nova vrijednost, ne postoji u prethodnom dnevniku
SINSP_COMP_ICONS_ADDED_IN_BRANCH odjeljak stablaste strukture sadrži nove vrijednosti
SINSP_COMP_ICONS_REMOVED uklonjena vrijednost, postoji samo u prethodnom dnevniku
SINSP_COMP_ICONS_REMOVED_IN_BRANCH odjeljak stablaste strukture sadrži uklonjene vrijednosti
SINSP_COMP_ICONS_REPLACED vrijednost/datoteka je izmijenjena
SINSP_COMP_ICONS_REPLACED_IN_BRANCH odjeljak stablaste strukture sadrži izmijenjene vrijednosti/datoteke
SINSP_COMP_ICONS_GOT_LOWER razina rizika je smanjena / bila je veća u prethodnom dnevniku
SINSP_COMP_ICONS_GOT_HIGHER razina rizika je uvećana / bila je manja u prethodnom dnevniku

Odjeljak pojašnjenja prikazan u donjem lijevom kutu opisuje sve simbole te prikazuje nazive dnevnika koji se uspoređuju.

SINSP_COMP_BAR

Svaki usporedni dnevnik možete spremiti u datoteku i otvoriti ga kasnije.

Primjer

Generirajte i spremite dnevnik s originalnim podacima o sustavu u datoteku čiji je naziv previous.xml. Nakon izvršenih promjena u sustavu otvorite ESET SysInspector i generirajte novi dnevnik. Spremite ga u datoteku koja se zove current.xml.

Da biste pratili promjene između ta dva dnevnika, kliknite Datoteka > Usporedi dnevnike. Program će stvoriti usporedni dnevnik koji prikazuje razlike između dnevnika.

Isti rezultat možete postići putem sljedeće mogućnosti naredbenog retka:

SysIsnpector.exe current.xml previous.xml